Deze traditionele shopping steden behouden hun sterke aantrekkingskracht

Londen, Milaan, Parijs, New York City: ze staan bekend als echte fashionsteden. Niet zo gek ook, want je kunt hier dagen vertoeven en iedere dag weer totaal andere winkels bezoeken. Ook uit de resultaten van Neckermann Reizen blijkt dat deze steden nog steeds erg in trek zijn. Dicht bij huis vormen Amsterdam, Antwerpen en Düsseldorf de top 3.

Shoppen in Parijs

Shoppen in Parijs

Vier topsteden

De vier topsteden die opvallen in de boekingsresultaten van Neckermann Reizen hebben allemaal een lange geschiedenis in de mode. Het zijn geboorteplaatsen van belangrijke en bekende modeontwerpers waarvan de modehuizen nog steeds in deze steden zijn gehuisvest. Voor fashionista’s nog altijd een must om zo’n stad een keer te bezoeken, ondanks de stijgende populariteit van nieuwe steden.

 

 

Daarnaast zijn deze steden ook typische metropolen, waar veel kledingstijlen samenkomen en uiteindelijk een nieuwe stijl geboren wordt. Neckermann Reizen concludeert dat deze steden vooral in de vorm van een hotel met vlucht geboekt worden, een traditionele stedentrip. Men verblijft gemiddeld 3 tot 4 nachten in de stad.

 

 

Maar ook dichter bij huis kun je shopwalhalla’s vinden! En die zijn gewoon met de auto of trein te bezoeken. Zo staat Amsterdam in de top 3, onze hoofdstad waar je een zeer divers aanbod winkels vindt, van luxe modeketens tot vintage shops. Ook Antwerpen staat in de top 3. Vooral in januari en juli boeken deze steden goed. Verrassend is dat niet: in deze maanden is het uitverkoop (in België ook wel Solden genoemd) en hebben de winkels bizar hoge kortingen. Shopliefhebbers kunnen ook nog uitwijken naar onze oosterburen: Düsseldorf staat op nummer 3 als populaire shopstad die dichtbij te vinden is. Voor deze drie steden boeken reizigers vooral alleen een hotel, wat erop duidt dan men inderdaad met de auto of trein naar deze steden reist. Ook hieruit blijkt dat opkomende steden het nog altijd niet winnen van de gevestigde namen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.