Ontdek deze historische mijlpaal in de Cruise-Industrie

Regent Seven Seas Cruises, de toonaangevende luxueuze cruisemaatschappij, heeft vandaag aangekondigd dat Kapitein Serena Melani aan het roer zal staan van het nieuwste schip van de cruiserederij, Seven Seas Splendor. Het is de allereerste keer dat een vrouw wordt benoemd tot kapitein van een gloednieuw cruiseschip dat de markt op gaat.

Kapitein Melani (45) heeft grote sprongen gemaakt in haar bijna 30-jarige loopbaan. Ze begon haar zeevaartcarrière op 16-jarige leeftijd als cadet terwijl ze naar school ging op vrachtschepen in haar woonplaats Livorno, Italië, aan de Tyrreense Zee in de regio Toscane. Na haar afstuderen aan het Nautical College in 1993 was Melani een van de weinige vrouwen die functies bekleedde met toenemende verantwoordelijkheid op olietankers en vracht- en containerschepen. In 2010 trad Kapitein Melani in dienst bij Regent Seven Seas Cruises als brugofficier en diende vervolgens als navigatieambtenaar, veiligheidsbeambte en stafchef op Seven Seas Voyager. Ze werd de eerste vrouwelijke Kapitein van het bedrijf in 2016 en leidde Seven Seas Explorer, Seven Seas Mariner en Seven Seas Navigator tijdens haar dienstverband.

 

Lees ook dit artikel: De naakte Roadtrip

 

Voorloper in de maritieme en cruise-industrie

“Kapitein Melani heeft zichzelf onderscheiden als een voorloper in de maritieme en cruise-industrie,” zei Jason Montague, President en Chief Executive Officer van Regent Seven Seas Cruises. “Ze is een internationaal voorbeeld en wordt bewonderd door zowel onze gasten als crew. We zijn er trots op Kapitein Melani te benoemen als de eerste vrouw in de geschiedenis van de cruise-industrie die bij de lancering een nieuw cruiseschip aanvoert, en kijken uit naar haar vele toekomstige successen als kapitein van Seven Seas Splendor.”

“Er is een groeiend aantal zeer getalenteerde vrouwelijke kapiteins in opkomst in onze sector en we zijn er trots op pioniers te zijn voor die vrouwen die ernaar streven om topfuncties te bekleden,” zei Kapitein Melani. “Het verkennen van de wereld en het leiden van scheepsteams is te allen tijde een passie van mij geweest en ik geniet ervan om dit te delen met iedereen die met ons meevaart. Ik heb altijd geloofd in het motto dat de remedie voor alles in zout water zit – zweet, tranen en de zee.”

 

 

Seven Seas Splendor

Kapitein Melani zal een groot deel van dit jaar doorbrengen in de scheepswerf in Ancona, Italië waar Seven Seas Splendor in samenwerking met ingenieurs en ontwerpers wordt gebouwd, om ervoor te zorgen dat de vorm en functie van het schip perfect is vanuit het perspectief van een kapitein. In deze hoedanigheid zal Melani een invloedrijke rol spelen op het schip dat luxe perfectioneert, nog voordat ze vertrekt.

Regent Suite

Met ongeveer 55.000 brutoregisterton en slechts 750 gasten, biedt Seven Seas Splendor een van de hoogste ruimteverhoudingen en personeel-tot-gast ratio’s in de cruise-industrie. Ze beschikt over de Regent Suite, de grootste suite die ooit is gebouwd op een luxe cruiseschip, van meer dan vierhonderd vierkante meter. De suite heeft verder een privéspa met een sauna, stoombad en behandelruimte met onbeperkte spa-behandelingen. Er is een onbelemmerd 270 graden uitzicht over de boeg van het schip vanaf de veranda van 120m² en er is een glazen solarium zithoek op de top van de brug die hetzelfde uitzicht biedt als dat van de Kapitein. Gasten in de Regent Suite genieten ook van een toegewijde persoonlijke butler om de ervaring van de gasten te perfectioneren, een persoonlijke chauffeur en gids in elke haven en het comfort van een op maat gemaakt $ 200.000 Vividus-bed van het gerenommeerde merk Hästens. Het comfort en de stijl van de Regent Suite bepalen de toon voor alle suite-categorieën aan boord, waar gasten zullen genieten van de meest luxueuze accommodaties en de grootste balkons in de cruise-industrie. De 14 andere suite categorieën variëren van de 28m² grote Veranda Suite tot de royale 413m² grote Regent Suite – allemaal elegant, stijlvol en verfijnd. Over het hele schip zullen, de kristallen kroonluchters, levendige schilderijen en sculpturen, het Italiaanse marmer en de op maat ontworpen, met de hand vervaardigde meubels, een betoverende omgeving creëren voor de gasten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.