Ga surfen in hét surf paradijs Costa Rica

Word wakker, neem je surfboard onder je arm en pak de eerste golven van de dag mee. Geniet de hele dag door van de witte stranden en kilometers aan weergaloze golven die Costa Rica te bieden heeft. Costa Rica betekent letterlijk “rijke kust”, een naam die het land meer dan waarmaakt.

Met de Caribische Zee aan de ene kant en de Stille Oceaan aan de andere hebben surfliefhebbers de keuze uit meer dan 1.300 kilometer aan kustlijn. Zowel de Oost- als de Westkust bieden surfspots van ongekend niveau, dit maakt Costa Rica één van ’s werelds beste surfbestemmingen.

Surfliefhebbers

Naast alle fantastische natuurparken heeft Costa Rica een lange kustlijn met veel paradijselijke stranden. Costa Rica wordt begrensd door de Caribische Zee en de Stille Oceaan en beschikt over meer dan 300 stranden. Het hele jaar door kunnen surfliefhebbers aan de westkust van Costa Rica hun geluk op. Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, is ook de oostkust de perfecte plek voor een surfdag. Het zeewatertemperatuur is heel aangenaam, waardoor een wetsuit nauwelijks nodig is.

 

 

Het droge seizoen (de Nederlandse winter) is heel geschikt voor beginnende surfers. Vanaf november tot en met eind maart is de perfecte tijd om jouw surf skills te oefenen op de mooie stranden van Costa Rica. Er is dan minder regenval en de golven zijn stabieler. De meer gevorderde surfers moeten zich niet tegen laten tegenhouden door het regenseizoen, wat plaatsvindt van mei tot december. De golven zijn dan namelijk hoger, sneller en uitdagender. Dit maakt Costa Rica een bestemming voor surfers van alle niveaus.

In Costa Rica kun je kiezen tussen een paradijselijk wit zandstrand of een strandbaai met een zwart strand van vulkanisch zand. Door de combinatie van de prachtig omliggende natuur, de zwoele avonden, een relaxte vibe en de mooiste surfstadjes, kan een surftrip naar Costa Rica enkel als paradijselijk worden ervaren.

Paradijselijk Santa Teresa

Het strand van Santa Teresa in Puntarenas staat bekend als één van de mooiste stranden van Midden-Amerika en is tegelijkertijd ook één van de populairste surfspots in Costa Rica. Naast het mooie strand met fijne surfomstandigheden biedt het ook nog een gezellig stadje. In Santa Teresa zijn geen mensenmassa’s of grote gebouwen te vinden. Hier ervaar je alleen maar zand, zee, een groene omgeving en een aangenaam briesje. Kortom: de perfecte omstandigheden voor een ideale surf trip.

 

 

Nosara

Eén van de mooiste surfbestemmingen in Costa Rica is Nosara, een walhalla voor surfers. In Nosara zijn drie stranden verbonden door kronkelende grindwegen, waarvan Playa Guiones het populairste strand is. Het is het ultieme strand om de golven te testen. Voor mensen die op zoek zijn naar meer uitdagingen is er het nabijgelegen strand Playa Hermosa, hier zijn hogere golven. Elk jaar vindt hier ook een International Quicksilver Championship plaats. Bij deze wedstrijd laten honderden professionele surfers hun surfkunsten zien. Zeker een kijkje waard voor surfliefhebbers.

Beter leren surfen in het Surf Simply resort

Een leuke tip voor de beginnende surfliefhebbers is het Surf Simply resort in Narosa, waar gasten één of twee weken kunnen verblijven om hun surfkunsten te verbeteren. Gekwalificeerde coaches gebruiken een combinatie van video-feedback, theorielessen en in-water coaching om gasten optimaal te kunnen trainen. Surfers worden gefilmd zodat naderhand heel duidelijk te zien is wat er nog verbeterd kan worden. Aan het einde van het verblijf worden alle opnames verstuurd, zodat je deze thuis nog eens kunt bekijken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.