Deze Circusleeuwen gingen terug naar hun natuurlijke habitat met Turkish Cargo

Turkish Cargo, heeft drie leeuwinnenzussen Luca, Charlie en Kai samen met het welpje Nathan naar hun natuurlijke habitat in Zuid-Afrika gebracht. De vlucht vanuit Kiev via Istanbul is met uiterste aandacht voor dierenrechten uitgevoerd.

Het welpje Nathan en de drie leeuwinnenzussen Luca, Charlie en Kai leefden als circusdieren in een betonnen en stalen kooi van 35 vierkante meter in Oekraïne. Ver weg van hun natuurlijke habitat leefden de dieren onder barre omstandigheden zonder direct zonlicht en frisse lucht.

 

 

De leeuwen zijn gered door de Lawrence Anthony World Organization (LAEO), een organisatie met de missie om dierenrechten te verdedigen. De leeuwen werden vervoerd naar hun natuurlijke habitat in Zuid-Afrika met de sponsoring van Turkish Airlines’ wereldwijde luchtvrachtmerk Turkish Cargo.

 

 

De leeuwen werden in speciale containers vervoerd, deze zijn ontworpen met de voedingsbehoeften van de dieren in het achterhoofd. Zij werden vergezeld door hun verzorgers, dienstdoende dierenartsen, twee functionarissen van de Lawrence Anthony World Organization en IATA LAR (IATA Live Animals Regulations) en gecertificeerd Turks landingspersoneel tijdens de vlucht.

Na een lange vlucht van bijna 9 duizend kilometer werden de leeuwen in het natuurpark Kragga Kamma vrijgelaten. Dit is een natuurlijke habitat die grote dierpopulaties van Afrika herbergt en groene weiden en weilanden bieden die zich uitstrekken over 14 duizend vierkante meter. In eerste instantie hadden de leeuwen moeite om te wennen aan hun nieuwe leefgebied, omdat ze gewend waren geraakt aan de omstandigheden van het circus. Vanaf nu zullen zij echte natuur en vrijheid ontdekken met hun nieuwe vrienden.

Na de ‘United for Wildlife (UFW) Buckingham Palace Declaration’ in 2017 ter voorkoming van illegale handel in wilde dieren en het vergroten van het industriële bewustzijn, heeft Turkish Airlines haar aandacht gevestigd op de procedures voor het vervoer van levende dieren en dierenrechten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.