Dit zijn de 82 nieuwe hotel-restaurants van Logis

Dit jaar bestaat Logis hotels, de grootste groep van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa, 70 jaar en zojuist is de nieuwe gids gelanceerd. Logis biedt een selectie van 2.200 familiehotels en restaurants verspreid over 8 landen.

Het afgelopen jaar werden er 82 hotels aan de groep toegevoegd waaronder Sport Hotel Leweck in Luxemburg, Hostellerie La Montagne in het oosten van Frankrijk en Hotel Charbonnel in Zuid-Frankrijk, die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn!

Logis streeft territoriale samenhang na. Gasten genieten in de restaurants van seizoensgebonden gerechten gemaakt met lokale ingrediënten, want de Logis restaurants werken samen met lokale producenten. Ook de hotels werken samen met lokale ambachtslieden. Zo spelen zij een belangrijke rol in de lokale economie en dragen zij bij aan het behoud en de ontwikkeling van werkgelegenheid, maar ook aan de economische en culturele invloed van de regio’s. Daarnaast werkt Logis aan het behoud van erfgoed, de ontwikkeling van nieuwe agrarische ketens en de profilering van prachtige natuurgebieden.

 

 

“Table distinguée”-selectie:

Een extra toevoeging aan de gids dit jaar is de “Table Distinguée”. De tot beste ambachtsman van Frankrijk verkozen chef-kok Gilles Goujon selecteerde, in samenwerking met een aantal culinaire journalisten, de beste Logis chef-koks. Op basis van de puurheid van de ingrediënten, creativiteit van de gerechten, de verfijndheid van smaken, maar ook de inrichting, werd bepaald of de koks een plek op de lijst verdienden. In totaal hebben 71 gepassioneerde koks, die hun streek eer aandoen, de titel mogen ontvangen. In Nederland hebben 2 hotels de Table Distinguée, namelijk De Tuinkamer in Ruurlo en De Bokkepruik in Hardenberg.

3 van de nieuwe hotels

1. Sport Hotel Leweck

Sport Hotel Leweck ligt in het hart van Ösling, met uitzicht over de prachtige Haute-Sûre vallei, in het centrum van Luxemburg en behoort tot de Logis d’Exception. Het hotel heet niet voor niets Sport Hotel Leweck. De familie Leweck heeft namelijk een sportieve achtergrond. De twee zonen van Leweck zijn voormalig professionele spelers van het Luxemburgse nationale voetbalteam en zij trainen nog steeds op de twee grasvelden en de sporthal die bij het hotel horen. Geniet in een van de prachtige 51 kamers, kom tot rust in de spa met een binnen-en buitenbad, twee biologische sauna’s, een stoombad en een infrarood cabine en proef de verfijnde en regionale gerechten in het gastronomische restaurant!

 

 

2. Hostellerie La Montagne

Ook Hostellerie La Montagne behoort tot Lot de Logis d’Exception en ligt nabij Chaumont. Eigenaren Jean-Baptiste en Hélène bieden een hartelijk welkom in hun 17e-eeuwse pand omringd door Franse bergen en perenbomen. De 9 kamers hebben elk een eigen stijl en zijn kleurrijke creaties! Het restaurant behoort tot de Table Distinguée-selectie van Logis. Chef Natali, die overal ter wereld gewerkt heeft en op 27-jarige leeftijd een Michelin-ster won, verrast met zijn kleurrijke smaaksensaties.

3. Hotel Charbonnel

Hotel Charbonnel, dat aan de rivier Dronne ligt, is het hotel van de familie Beltrami. Bijna elke kamer biedt uitzicht op de rivier en in het restaurant genieten gasten van regionale en verfijnde gerechten. In de omgeving is er veel te beleven! Ga vissen, klimmen of kanoën en kom terug om met zonsondergang te dineren op het ‘Flower Terrace’ langs de rivier.

Benieuwd naar de volledige inhoud van de gidsen? De editie van dit jaar is gratis verkrijgbaar in zes talen bij de Logis-etablissementen en op toeristenbureaus, bij de Fédération Internationale des Logis (Parijs) en op de website (€5 verzendkosten).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.