Sport & Vrije tijd in Luxemburg

sport-icoon-verkeersbureaus Ben je op zoek naar actie en avontuur? Luxemburg biedt een overvloed aan sportieve activiteiten voor alle leeftijden, elke smaak en elke conditie. Gegarandeerd zul je plezier, actie en adrenaline beleven wanneer je één van de talrijke avontuurparken bezoekt. Of gaat wandelen, want Luxemburg bezit wel 5.000 kilometer aan wandelpaden. Fietsers kunnen genieten van meer dan 500 kilometer onverharde mountainbike routes. Het officiële fietsnetwerk strekt zich uit over meer dan 600 kilometer. Je wordt verrast door de vele verschillende indrukwekkende uitzichten. Elk pad is in goede staat en met de juiste borden aangegeven. Er is iets te doen voor iedereen!

boot-rondvaart-luxemburg

Fietsen in Luxemburg

Het prachtige landschap van Luxemburg kan je het beste op de fiets ontdekken. Luxemburg bezit een groot fietsnetwerk en er zijn talloze mountainbike routes. Fietsend een land verkennen is een avontuurlijke manier en biedt veel verrassingen. Of vind je het iets te avontuurlijk en heb je liever een georganiseerde route? De VVV’s van verschillende regio’s bieden begeleide mountainbike tours aan. Over het hele jaar verheugen gekwalificeerde mountainbike-gidsen zich erop om u de mooiste en meest interessante mountainbike routes te laten zien.

fietsen-2-luxemburg

BikeTours Luxemburg

Met BikeTours kun je genieten van unieke fietstochten in de natuur van Luxemburg. Tijdens het fietsen draait alles om avontuur en het ontdekken van de mooiste plekjes. Ben je geen fietsliefhebber? Dan zijn er genoeg andere activiteiten te beleven zoals wandelen en boomklimmen. Zo ontdek je de regio op je eigen manier. BikeTours Luxemburg biedt een unieke ervaring voor de natuurliefhebber. Er zijn verschillende tours die je kunt doen en voor ieder niveau geschikt. Het team van BikeTours Luxemburg is specialist op het gebied van mountainbike. Naast de fietstochten kun je hier ook terecht voor een cursussen en fietsverhuur.

Geniet van het uitzicht langs de fietsroutes

Geniet van het uitzicht langs de fietsroutes

Al zin om te gaan fietsen door Luxemburg? Laat je nog meer inspireren door onderstaande foto’s.

fietsen-3-luxemburg

fietsen-4-luxemburg

fietsen-luxemburg

fietsen-mountainbiken-luxemburg

Watersport in Luxemburg

Je kunt elke dag weer genieten van een boottrip door de rivier De Moezel.
vissen-luxemburg

varen-kano-luxemburg

Wandelen in Luxemburg

Met 5.000 kilometer aan wandelpaden is Luxemburg ook voor wandelaars een paradijs. Er zijn 24 thematische wandelingen en vier internationale routes. De meeste informatie kun je hier vinden. Of bezoek een avonturenpark, de perfecte dag voor familie en vrienden! Golfliefhebbers kunnen de perfecte swing oefenen op één van de zes prachtige golfbanen of op de Golf Lux Center. Deze golfaccommodaties liggen dicht bij elkaar en zien er fantastisch uit. Na al deze inspanning kan je afkoelen in één van de zwembaden of genieten van een dagje in een wellness. Nog niet genoeg actie? Er zijn nog tal van speciale evenementen waar je fysieke gesteldheid wordt beproefd.
wandelen-natuur-luxemburg

Wanderer bei Ho-776hle

wandelen-fietsen-luxemburg

wandelen-leger-luxemburg

marathon-2-luxemburg

marathon-luxemburg

Andere activiteiten in Luxemburg

kermis-luxemburg

kinderspeelhal-luxemburg

markt-luxemburg

parc-aventur-luxemburg

spelonken-luxemburg

uitkijken-luxemburg-stad