Deze zomer afkoelen aan de bergmeren in Savoie Mont Blanc

De temperaturen in Europa nemen weer ongekende hoogtes aan en het advies is dan ook om deze weken voor voldoende verkoeling te zorgen. In de Franse regio Savoie Mont Blanc doen (Nederlandse) vakantiegangers dat deze zomer in groten getale rondom de 4 grote meren van de regio: Lac Léman, Lac d’Annecy, Lac du Bourget en Lac d’Aiguebelette. Met deze 4 meren – ieder met een eigen karakter – een gemiddelde watertemperatuur van 24 graden Celsius en 89 stranden, is de regio een perfecte bestemming voor een ‘strandvakantie’ in de bergen.

Verkoelende berglucht

Hoge temperaturen deze zomer, ook in de regio Savoie Mont Blanc. Gelukkig brengt de berglucht wat frisheid aan de stranden en zijn vakantiegangers blij te hebben gekozen voor een vakantie bij de meren in plaats van aan zee. Net als in de kustplaatsen zijn de meeste van de 89 stranden bij Lac Léman (het meer van Genève), Lac d’Aiguebelette, Lac du Bourget en Lac d’Annecy vrij toegankelijk en met voldoende voorzieningen voor een ontspannen dag ‘uitwaaien’ aan het water. Een stralende zon, het smaragdkleurige water en de lichte stranden doen vermoeden verder van huis te zijn – in tropische sferen – en dat op slechts een kleine 1.000 km van Utrecht.

 

 

Beach life

“Life is better at the beach”, ofwel het leven is beter aan het strand. Zo ook in Savoie Mont Blanc. Hoewel midden in de bergen, is het ‘strandleven’ hier volop te vinden. Waterliefhebbers trotseren de golfslag op een supboard en de wind blaast de grote jachten in de zeilen op Lac Léman. Op de boulevard van Lac du Bourget nemen rollerskaters en fietsers een pauze om naar de kitesurfers te kijken die hun skills verbeteren en op Lac d’Annecy worden trainingssessies aangeboden door wakeboardexperts. Zodra de schemer valt, starten de electro avonden bij Oxxy Beach, een Californische base-camp aan het strand van Châtaigneraie en verzamelen de ‘strandgangers’ zich voor een diner aan het water zoals bij Novalaise Plage. Op het menu: verse visvangst.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.