Vier de 25e editie van de Ischgl Ironbike Marathon

Vanaf 31 juli tot 3 augustus vindt de Ischgl Ironbike Marathon plaats. Het is alweer de vijfentwintigste editie van de Ironbike en het vierde jaar dat het georganiseerd wordt als een meerdaags festival. Dit jaar is het evenement voor het eerst verdeeld in professionals en amateurs. Zelfs het publiek, waaronder de jonge fanatiekelingen, kunnen deelnemen aan een van de events. Wie zich voor 31 mei aanmeldt, ontvangt korting op de toegang.

Mountainbikers kunnen zich beter goed voorbereiden, want ook dit jaar wordt de Ironbike weer pittig. De koninginnenrit, die start op 3 augustus, is een van de moeilijkste mountainbike races in Europa. Met een afstand van 75.8 km en een hoogteverschil van 3700 m, valt de etappe onder het niveau ‘Moeilijk’. Omdat dit jaar Ironbike 25 jaar bestaat, zijn er, voor de races van start gaan, extra fietsactiviteiten voor zowel deelnemers als toeschouwers.

 

 

De ultieme uitdaging voor professionals

De professionele deelnemers moeten UCI-punten (Union Cycliste Internationale- punten) verzamelen, zij doen dit in vier verschillende etappes: Alpenhaus Trophy, Short Track, de Ironbike Marathon route ‘Hard’ en ‘Individual Time Trial’. De deelnemer beklimt steile hellingen (tot 2800 m hoog) en fietst uiteindelijk weer de vallei in. Ook de Ironbike route ‘Gemiddeld’ is uitdagend, het bedraagt een afstand van 4880 km en 2098 hoogtemeters.

 

 

Voor ieder wat wils

Het ‘makkelijke’ circuit is perfect voor fietsers die willen deelnemen aan de Ironbike, maar die de afstand te groot vinden. Zij leggen een afstand van 28.70 km af met 849 hoogtemeters. Ben je een e-mountainbiker, ga dan 1 augustus de strijd aan met een professional tijdens de ‘foxhunt’. De ‘vossenjagers’ zijn na 7.33 km en 941 hoogtemeters op de Idalp en proberen de ‘vos’ bij te houden. Ook de jongste fietsers en aanstormende talenten tussen de 5 en 16 ervaren het echte racegevoel tijdens de ‘Ironbike kinderen- en junioren trofee’, die op 2 augustus plaatsvindt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.