Doe mee met de trend en eet veganistisch Aruba

Deze week staat volledig in het teken van een week zonder vlees. Ook op Aruba begint dé trend om gezonder te eten en vaker een vleesvrije levensstijl te omarmen, steeds vaker gemeengoed te worden.

Zo beschikt het One Happy Island over steeds meer vegetarische restaurants en voegen restaurants in toenemende mate veganistische gerechten aan hun menu’s toe. Dit doen zij onder meer met behulp van Meredith Marin. Meredith Marin is voedingscoach, zelf veganist en de oprichter van Vegan Aruba. Hieronder vind je haar tips voor de beste veganistische gerechten en restaurants op het eiland.

Dé tips van Meredith:

Met een multiculturele bevolking en toeristen uit zo’n beetje alle uithoeken van de wereld, biedt het zeer gevarieerde culinaire landschap op Aruba echt voor elk wat wils. En daar kan nu ook ‘vegan dining’ als groeiende trend aan toegevoegd worden. Sterker, steeds meer restaurants zijn zeer creatief als het op de plantaardige keuken aankomt en er worden zelfs speciale veganistische culinaire evenementen georganiseerd.

 

 

Onlangs is de website www.veganaruba.com gelanceerd, waarbij het nu nog makkelijker is om op de hoogte te blijven van waar je plantaardig kunt eten en welke evenementen er zoal zijn. Van veganistisch ijs bij Gelatissimo tot vegan burgers bij Alfresco, steeds meer plekken omarmen de hang naar vleesvrije gerechten. Zelfs het immens populaire The Pastechi House in Oranjestad heeft een veganistische versie van de iconische lokale deegsnack gecreëerd. Ja, je leest het goed, zelfs als veganist kun je nu ontbijten met een pastechi. Als het zo doorgaat, zou Aruba weleens dé veganistische hotspot van het Caribisch gebied kunnen worden.

Uiteraard maak ik je graag wegwijs en deel ik hierbij mijn favoriete veganistische gerechten en waar je dit op het One happy island kunt eten:

1. Calamari Vegani bij Fishes & More

Fishes & More is een populair visrestaurant met niet te versmaden zeevruchten aan Palm Beach. Onlangs lanceerde het restaurant een geheel eigen vegan menu met o.m. de heerlijke Calamari Vegani, een veganistische versie van een traditioneel gerecht, maar dan gemaakt van palmhart en enoki champignons. Het gerecht wordt gekruid met nori poeder en old bay specerijen om het toch nog enigszins naar zeevruchten te laten smaken. Vervolgens wordt het gefrituurd met kikkererwtenbloem en geserveerd met een veganistische rode curry mayonaise dipsaus. Fishes & More vind je in de Arawak tuinen, tegenover de hoogbouwhotels.

 

 

2. Gerookte cashew kaas taco’s bij restaurant Elements

Wie nog nooit veganistische kaas heeft gegeten, haast zich naar ecologisch restaurant Elements. Elements heeft het meest uitgebreide veganistische menu op het eiland met heel veel plantaardige opties voor zowel het ontbijt als de lunch en het diner. De gerookte vegan cheese wordt ter plekke gemaakt en als gesmolten kaas in drie zachte tortilla’s met zwarte bonen en gebakken groenten verwerkt. Dit gerecht vind je op de veganistische lunchkaart. Elements hoort bij eco-resort Bucuti & Tara en ligt aan het strand.

3. Gegrilde tamarinde tofu bij Las Ramblas Tapas & Charcoal Grill

Toen ik voor het eerst bij Las Ramblas ging eten, belde ik vooraf met de chef-kok om te vragen of hij voor mij een veganistisch gerecht kon bereiden. Hij ging naar de supermarkt om tofu te kopen. Met de tofu en verse groente creëerde hij vervolgens een heel creatief en smaakvol gerecht. Na afloop van het diner kwam hij naar mij toe om te vragen hoe ik het vond. Ik gaf aan dat het echt heerlijk was en dat hij dit per direct aan het menu moest toevoegen. Zogezegd zo gedaan en nu behoort Las Ramblas tot één van mijn favoriete restaurants op het eiland. Wanneer ik er eet begin ik altijd met de rollatini van aubergine met veganistische kaas gevolgd door het tofugerecht. De prachtige zonsondergang die je vanaf het aan Eagle Beach gelegen restaurant ziet, maakt de avond vervolgens helemaal compleet.

4. Portobello Ribs bij Cuba’s Cookin’

Een veganistische versie van de traditionele ‘BBQ ribs’? Jazeker. Bij Cuba’s Cookin’ serveert men dikke plakken portobello champignons als ribs met traditionele bijgerechten zoals tostones (gemaakt van gebakken banaan), zwarte bonen, rijst en gemengde groenten. Dit is slechts één van de smaakvolle plantaardige gerechten die je hier op de kaart aantreft. Cuba’s Cookin’ vind je in Oranjestad bij de Renaissance Marketplace.

5. Driegangen veganistisch tasting menu bij Ike’s Bistro

Ik bewaar mijn favoriete gerecht voor het laatst en dat komt omdat het helemaal geen gerecht is, maar een heel menu. Bij Ike’s Bistro geniet je van een prachtige zonsondergang en van een driegangen veganistisch tasting menu. Van romige pompoensoep tot een biefstuk van courgette, dit menu biedt een volledige veganistische eetbeleving voor echte fijnproevers. Uiteraard kun je gerechten bestellen die op de kaart staan, maar ik laat mij toch altijd het liefst door de chefs verrassen en ga voor het verrassingsmenu. Ike’s Bistro vind je bij het Manchebo Beach Resort & Spa.

Heb je trek gekregen en wil je nog meer tips en informatie? Kijk dan op www.veganaruba.com of op Instagram via @veganaruba, waar ik je dagelijks op de hoogte houd van mijn veganistische levensstijl op Aruba. Tot slot rest mij niets anders dan je een hele fijne vakantie te wensen op ons ‘One happy (& vegan friendly) island.’

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.