Fiets de Maasfietsroute die toe treedt tot het internationale Eurovelo netwerk

Voor het eerst in 3 jaar treedt een nieuwe fietsroute toe tot het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo. De internationale Maasfietsroute, die Toerisme Limburg mee oprichtte, mag zich voortaan als ‘EuroVelo 19’ tot het select groepje van Europese langeafstandsroutes rekenen.

Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “Dankzij het EuroVelo label zetten we Limburg nog sterker op de internationale fietskaart!” De European Cyclists’ Federation (ECF) maakte het nieuws vanmiddag bekend op de Internationale Toerismebeurs (ITB) in Berlijn.

 

 

Anderhalf jaar na de opening

De Maasfietsroute werd in de zomer van 2017 boven het doopvont gehouden. De fietsroute doorkruist Frankrijk, België en Nederland van de bron tot de monding van de Maas. In totaal ruim 1000 kilometer, waarvan een 50-tal in Belgisch-Limburg. De route loopt via het fietsroutenetwerk als ideale verbinding tussen het snoer van Maasdorpen (Lanaken, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi). Anderhalf jaar na de opening, en na het doorlopen van een strenge selectieprocedure, mag de internationale fietsroute nu toetreden tot het gerenommeerde EuroVelo netwerk van ECF. De European Cyclists’ Federation riep het EuroVelo project in het leven om het Europese fietstoerisme te versterken.

Eerste EuroVelo route in Limburg

Het netwerk van langeafstandsroutes doorkruist het hele Europese continent. En dankzij de Maasfietsroute is nu ook Limburg daar een onderdeel van. Igor Philtjens: “EuroVelo 19 is de eerste route die Limburg doorkruist.

 

 

Het is opnieuw een perfecte manier om ons fietsroutenetwerk ook buiten onze landsgrenzen verder in de kijker te zetten. En dat is weer een extra opsteker voor het internationale imago van onze provincie als fietsbestemming bij uitstek.”

Meerwaarde voor EuroVelo netwerk

Volgens ECF is de Maasfietsroute een ideale toevoeging aan het EuroVelo netwerk. Vooral de toegankelijkheid voor gezinnen is een grote meerwaarde. “We zijn zeer blij om de Maasfietsroute te kunnen toevoegen aan ons Europees fietsroutenetwerk. Uit ervaring weten we dat routes langs rivieren erg populair zijn bij fietstoeristen. En na enkele etappes persoonlijk te hebben gefietst, kan ik bevestigen dat het een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product is”, benadrukt Ádám Bodor, directeur van EuroVelo en directeur belangenbehartiging van ECF.

Boost voor Limburgse economie

Het is belangrijk voor Limburg om deel uit te maken van dit internationale project. EuroVelo 19 – Maasfietsroute leent zich uitstekend voor meerdaagse fietsvakanties. “Dat we ons kunnen verbinden met andere landen werkt versterkend. Kijk maar naar het succesvolle voorbeeld van de EuroVelo routes langs de Rijn en de Donau. Twee toeristische topproducten met een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio’s”, zegt Igor Philtjens. Met het EuroVelo label zal dus ook Limburg meer toeristen aantrekken. “We kunnen nieuwe doelgroepen bereiken en op een natuurlijke wijze naar Limburg brengen. Zo blijven we de Limburgse vrijetijdseconomie verder versterken”, besluit Igor Philtjens.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.