VVV Routepunt vernieuwt fietskaart Zuid-Limburg

De afgelopen periode zijn er verschillende aanpassingen in het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk gedaan. De wijzigingen zijn gesitueerd rondom Landgraaf (Waubach), het Buitengoed Geul & Maas (Valkenburg & Meerssen) en rondom Beek (bij de Pastorie).

Ook door de Buitenring Parkstad zijn noodzakelijkerwijs verschillende aanpassingen doorgevoerd. Het regionale fietsnetwerk heef hiermee een ware metamorfose ondergaan. De Zuid-Limburgse VVV-fietskaart is eveneens aangepast aan de nieuwe situatie. Het VVV Routepunt Zuid-Limburg greep de nieuwe situatie aan om ook andere nieuwigheden op de kaart toe te voegen. De achtste druk van deze kaart beschikt weer over het up-to-date fietsroutenetwerk met inmiddels ruim 1.300 kilometer lang en totaal 140 knooppunten.

Doorlopend proces

Het aanbrengen van wijzigingen in het Zuid-Limburgse fietsnetwerk is een doorlopend proces. Op verzoek van gemeenten worden regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Er wordt daarbij gekeken of de trajecten veilig zijn en attractief voor de fietser. Ook wordt er bewust gekeken naar eventueel beschikbare horeca onderweg. Alle wijzigingen zijn ook online verwerkt in de fietsrouteplanner die bereikbaar is via www.opdefietsinzuidlimburg.nl.

 

 

Het eerste exemplaar van de achtste druk van de fietskaart werd onlangs in ontvangst genomen door Frans Bauer. Projecten als Buitengoed Geul & Maas, de Buitenring Parkstad en de nieuwe A2-tunnel bij Maastricht zijn allen verwerkt. De kaart heeft een topografische ondergrond en bestrijkt het gebied vanaf Echt-Susteren tot en met Vaals en Eijsden. Bovendien zijn op de kaart ook de Duitse en Belgische knooppunten in het grensgebied weergegeven, zodat er vanuit Zuid-Limburg ook een grensoverschrijdende fietstocht gemaakt kan worden.

 

 

Eveneens nieuw op de kaart zijn de trajecten van het Zuid-Limburgse deel van de Maasfietsroute, het vernieuwde traject van de Groenmetropoolroute en de fietspontjes over de Maas. Ook de watertappunten van Water Maatschappij Limburg zijn toegevoegd. De fietskaart Zuid-Limburg is vanaf heden verkrijgbaar bij alle vestigingen van VVV Zuid-Limburg. De fietskaart is ook te koop in de webshop: www.limburgwinkel.nl.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.