Bekijk de Collectie van NEMO Science Museum nu via Google Arts & Culture

Vroeger gooide je ‘de haak erop’ en ‘draaide je een telefoonnummer’. Tegenwoordig dragen we een smartphone in een broekzak en zijn we altijd bereikbaar. Nu de normaalste zaak van de wereld, maar 100 jaar geleden ondenkbaar. Vanaf vandaag is een deel van de historische techniekcollectie van NEMO Science Museum te zien op Google Arts & Culture, een online platform met afbeeldingen van museale collecties wereldwijd.

De tentoonstelling van NEMO toont de ontwikkeling van de smartphone. De collectie van NEMO heeft, samen met meer dan 110 andere internationale instellingen, een rol gekregen in de online tentoonstelling ‘Discoveries & Inventions’.

 

 

De smartphone is een combinatie van technische uitvindingen uit het verleden zoals een telefoon, muziekspeler, televisie, recorder, zaklamp, rekenmachine, camera, en nog veel meer. Apparaten die afgelopen eeuwen zijn ontworpen en doorontwikkeld. NEMO toont de online bezoeker verschillende apparaten die de mobiele telefoon hebben gemaakt zoals deze nu is.

Naast deze tentoonstelling zijn er ook 150 andere objecten uit de collectie van NEMO toegevoegd aan de omvangrijke collectie database van Google Arts & Culture. “Via Google Arts & Culture is het mogelijk om op een verrassende wijze de collectie zichtbaar te maken bij een omvangrijk publiek. Het publiek heeft zo 24 uur per dag toegang tot objecten en verhalen van over de hele wereld. NEMO voegt daar graag hoogtepunten uit de eigen techniekcollectie aan toe,” aldus Michiel Buchel, directeur NEMO. Bekijk de online tentoonstelling van NEMO Science Museum.

 

 

Tentoonstelling Once Upon a Try op Google Arts & Culture

De Google Arts & Culture tentoonstelling ‘Once Upon a Try’ bevat 350 interactieve objecten, van de aantekeningen van Einstein tot een Big Bang’ augmented reality-app. Internationaal werkten 110 partnerinstellingen, curators en archivisten uit 23 landen mee aan de tentoonstelling over ontdekkingen en uitvindingen, waaronder Paleis van Versailles, Deutsches Museum en Science Museum London. De collectie van NEMO is de enige Nederlandse inbreng.

Bekijk de collectie van NEMO op 13 april in het depot

De collectie van 17.000 objecten van NEMO Science Museum is ondergebracht in het depot in Amsterdam-Noord. De objecten zijn bijzondere, maar vaak ook ooit alledaagse technische apparaten. Het depot is normaal gesproken gesloten voor publiek, maar jaarlijks tijdens speciale momenten geopend.

Op zaterdag 13 april 2019 opent het depot van 11.00 – 17.00 uur de deuren in de Nationale Museumweek tijdens het Amsterdamse evenement 24H Noord. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de historische techniekcollectie en de werkplaats van het depot of deelnemen aan de overige activiteiten. Zo is er een show over elektriciteit met het pronkstuk uit de collectie (de Van de Graaff generator) en kunnen bezoekers deelnemen aan de workshop Laat je lampje branden. Het depot is op zaterdag 13 april gratis te bezoeken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.