oui oui campinghoppen op de fiets

De temperaturen lopen op, het voorjaar komt er weer aan! En wat doen Nederlanders graag met mooi weer? Juist, fietsen! Nergens anders ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland.

In het land dat meer fietsen dan inwoners telt, is fietsen echt een deel van de Nederlandse identiteit. Ook op vakantie verkennen wij graag de groene omgeving op de fiets.

 

 

Door heel Frankrijk zijn er Flower Campings te vinden langs Franse fietsroutes als La Velodyssée, Loire à Vélo en Vélo Francette. Bij maar liefst 81 campings kun je op de camping een fiets huren. 18 Flower Campings hebben het fietslabel Accueil Vélo. Op deze campings kun je de fiets in een afgesloten ruimte stallen en zijn er reparatiekits beschikbaar.

 

 

Fiets langs de prachtige Franse zuidkust en stop voor een heerlijke oester of ontdek per fiets de wijnen van de Sancerre: Flower Campings tipt de volgende drie vakanties!

De Franse zuidkust per fiets – viersterren camping La Canadienne in Arès

Deze Flower Camping ligt aan het Bassin d’Arcachon vlakbij Cap-Ferret. De camping heeft directe toegang tot 100 kilometer fietspaden die door het bos en langs dorpjes om het Bassin d’Arcachon liggen. Fiets en ontdek de oesterreservaten, maak een fietstochtje over het vogeleiland en geniet van de veelzijdige natuur, van moerrassen tot kwelders! Ook wel in voor een lange fietstocht? Bordeaux bevindt zich op zo’n 3,5 uur fietsen van La Canadienne.

Het groene moeras – viersterrencamping La Venise Verte in Coulon

Fiets vanaf deze Flower Camping in 25 kilometer langs een aantal hotspots in de omgeving. De eerste stop is het sfeervolle dorpje Arcais en Coulon waar je het Marais Poitevin vindt, een enorm moeras dat ook wel het groene Venetië wordt genoemd. Noordelijk van Coulon fiets je langs Parthenay. Fiets onder het imposante viaduct, ontdek het oude centrum, de vele kleine straatjes en fraaie uitzichten op de omgeving.

Fantastische wijnen in Sancerre – driesterrencamping Les Portes de Sancerre in Val de Loire

Deze Flower camping is te vinden aan de oever van de Loire en bevindt zich lekker knus onder de bomen. De mooie natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je rust. Ontdek het prachtige dorpje Sancerre, dat midden in een groene vallei ligt, per fiets. Het dorpje Sancerre is beroemd vanwege haar wijnen. Volg de fietsroutes langs de oever van de Loire en stop bij diverse wijnboeren voor een proeverij. Tevens ontdek je in deze regio prachtige kastelen en verschillende kunstgalerijen. Een stukje historie, kunst en natuur tijdens een mooie fietstocht.

Kasteel in de Loire

Kasteel in de Loire

READY2CAMP

Wel van het buitenleven genieten, maar liever de zorg van een tent opzetten overslaan? Met de Ready2Camp service van Flower Campings slaap je in een compleet ingerichte kampeeraccommodatie met vaste bedden en een eigen keuken. Je kunt kiezen uit een kant en klare Cabanon tent en de luchtigere Air Seconds.

Flower Camping biedt ook een groot aanbod aan andere huuraccommodaties of eigen staanplaatsen. Zie voor meer informatie over de accommodaties nl.flowercampings.com.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.