Onderzoek van Booking.com laat zien dat reizigers de druk van social media voelen

Onderzoek van Booking.com biedt nieuwe inzichten in de ervaringen van ruim 21.500 reizigers in 29 landen en vertelt ons op welke manier social media druk uitoefenen op reizigers. Van het opdoen van reisinspiratie via je favoriete influencers tot het overwegen van een online reiscarrière, het onderzoek laat zien hoe social media onze manier van reizen in 2019 blijven veranderen.

Van je passie je beroep maken

Terwijl het voor de één genoeg is om een strand-selfie op social media te plaatsen of hun vrienden jaloers te maken met foto’s van heerlijk eten, dromen anderen ervan om als social media influencer de wereld over te reizen. Onderzoek van Booking.com wijst uit dat:

  • Een kwart van de ondervraagde reizigers (25%) de ambitie heeft om reizen te gebruiken als springplank voor een social media-carrière
  • 28% van de ondervraagden reizen als een kans ziet om de kost te verdienen als influencer of reisblogger, in plaats van met een gewone fulltime baan

 

 

Sociale stimulans

In een wereld waarin social media altijd binnen handbereik liggen, is reizen tegenwoordig zelfs voor de minder actieve social media gebruiker heel anders dan voordat reizen zo toegankelijk werd. Wie nu op ontdekkingstocht gaat hoeft geen handboeken en enorme papieren kaarten meer mee te nemen. In plaats daarvan heb je directe toegang tot real-time informatie en vind je inspiratie via echte mensen op social media. Het onderzoek wijst uit dat bijna een op de vijf reizigers (17%) kijkt waar beroemdhedenverblijven, en vervolgens een accommodatie zoekt die daarop lijkt. Bijna een op de tien (9%) doet zelfs hun best om een pose van hun favoriete beroemdheid of Instagrammer na te doen.

 

 

#NoFilter

In 2019 worden eerlijkheid en oprechtheid extra belangrijk voor travel influencers. Reiskanalen op social media die praktische, bruikbare content plaatsen zullen dit jaar populairder worden dan onbereikbare of neppe foto’s. Hoewel reizigers graag authentiek aanvoelende posts bekijken, laat het onderzoek van Booking.com zien dat velen ten prooi vallen aan de druk van social media:

  • 12% heeft wel eens een oude, mooiere foto van zichzelf op een andere vakantie gedeeld dan de vakantie die ze op dat moment beleefden
  • 11% heeft wel eens een foto gemaakt van een accommodatie en gedaan alsof ze daar verbleven, terwijl ze eigenlijk ergens anders waren
  • 7% heeft wel eens gedaan alsof ze nog op vakantie waren, terwijl ze alweer thuis waren
  • Het onderzoek wijst ook uit dat meer dan een kwart van de reizigers wereldwijd (28%) aantrekkelijke accommodaties uitkiest met het oog op de foto’s voor social media.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.