Dit zijn de mooiste fietsroutes voor racefietsers

Ben je een wielerliefhebber en ben je opzoek naar een nieuwe uitdagende racefietsroute om met je racefiets af te leggen? Zowel in het binnen- als buitenland zijn er routes te vinden waar je fietst door de prachtige natuur. Laat je inspireren door de Zuid-Limburgse heuvels of de hoge bergtoppen van Andorra.

Zo neem je je eigen racefiets mee op reis

Natuurlijk is niets zo betrouwbaar als je eigen racefiets. Binnen Nederland neem je je fiets eenvoudig mee met de auto of trein. Maar ook als je je fiets graag wil meenemen naar het buitenland heb je de mogelijkheid om je racefiets mee te nemen met het vliegtuig.Let op dat de regels voor het meenemen van je fiets per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen. Je fiets stop je in een fietsdoos of fietshoes en check je vervolgens in als bagage. Je bent dan verzekerd dat je fiets heelhuids van de bagageband rolt. Ben je nog opzoek naar een nieuwe racefiets? De racefietsen bij Mantel zijn geschikt voor elk type racer en worden geleverd in een fietsdoos zodat je deze niet hoeft aan te schaffen als je je fiets wil meenemen in het vliegtuig.

 

 

Mooie uitzichten in Andorra

Is het je droom om ooit nog eens te wielrennen in het buitenland? In Andorra heb je een prachtige natuur met indrukwekkende uitzichten. Het land tussen Frankrijk en Spanje is eenvoudig te bereiken met een huurauto of bus vanaf een van de dichtstbijzijnde luchthavens. Dankzij de ligging in de Pyreneeën bestaat Andorra voor het overgrote deel uit bergen. Wist je dat er maar liefst 65 bergtoppen zijn die boven de 2000 meter uitsteken? Met je racefiets rijd je er heerlijk over de gladde asfaltwegen doorheen en het zal je opvallen dat je er alle ruimte krijgt van de automobilisten.

Tip: in de wintermaanden ligt er in Andorra veel sneeuw en in de zomer kan het er behoorlijk heet worden. Voor de beste ervaring bezoek je Andorra met je racefiets in het voor- of najaar.

 

 

Pittige heuvels in Zuid-Limburg

Wist je dat het Zuid-Limburgse landschap uitermate geschikt is voor een prachtige wielrennerstocht? De heuvels zijn een pittige uitdaging voor elke wielertoerist. Volg er de routebordjes van de Amstel Gold Race en beleef de 10 beruchte hellingen die samen de laatste 70 kilometer van de Amstel Gold Race vormen. Onderweg kom je in Zuid-Limburg verschillende bekende kuitenbijters tegen zoals de Cauberg en de Gulperberg. Geniet van de prachtige natuur tijdens je tocht en vergeet niet om te pauzeren bij een van de vele terrasjes.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.