Zo betaal je met cryptocurrency in het buitenland

Ga je binnenkort op reis? Er zijn veel dingen waar je voor vertrek aan moet denken. Welke landen wil je bezoeken, hoe lang wil je op reis en wat stop je in je koffer zijn vragen die iedere reiziger tegenkomt. Maar heb je wel eens nagedacht over hoe je gaat betalen in het buitenland? En of cryptocurrency misschien iets voor jou zijn?

Wat zijn cryptocurrency?

Maar wat zijn cryptocurrency nou eigenlijk? Cryptocurrency zijn digitale betaalmiddelen die zijn bedoeld als alternatief voor de bestaande currency zoals de Euro en de Dollar. Een voordeel van cryptovaluta is dat het een stuk anoniemer en veiliger is. Het is voornamelijk begonnen met de introductie van de Bitcoin. Inmiddels zijn we al vele jaren verder en bestaan er al een heleboel verschillende varianten.

 

 

Cryptovaluta in Nederland

In Nederland maken we eigenlijk nog nauwelijks gebruik van cryptovaluta. Als je aan de kassa bij de Albert Heijn vraagt of je kan betalen met je bitcoins zullen ze je raar aankijken. Als je iets online besteld heb je soms al wel de mogelijkheid om met bitcoins te betalen. Als je thuis of tijdens je reis in Nederland een patatje besteld via Thuisbezorgd.nl kun je bijvoorbeeld al wel kiezen om je bestelling af te ronden met bitcoins. Wist je dat Arnhem de meest bitcoin vriendelijke stad is van Nederland? Je betaalt je koffie op het terras, boodschappen bij de supermarkt of je nieuwe shirt in Arnhem al wel eenvoudig met bitcoins.

 

 

Cryptovaluta voor je reis naar het buitenland

In het buitenland zijn ze al wel een stuk verder met de acceptatie van cryptovaluta. In Amerika en Azië kun je op veel plekken al met digitaal geld betalen. Vooral als je in de buurt komt van de grotere steden kun je je hardware wallet gereed houden. Het aantal winkels, restaurants en hotels waar je kunt betalen met cryptovaluta is hier aanzienlijk. En dat is interessant als je overal direct wil afrekenen. En omdat je geen extra kosten kwijt bent aan de wisselkoersen, kun je je geld aan veel leuke dingen besteden tijdens je reis Ben je op reis en is je geld op? Een ander groot voordeel is dat je het thuisfront altijd kunt vragen om extra geld als je dat nodig hebt. Met cryptovaluta staat het namelijk direct bijgeschreven en het gaat dus veel sneller dan wanneer je geld moet overschrijven vanaf een andere rekening.

In het buitenland vind je ook bitcoin geldautomaten

In het buitenland vind je ook bitcoin geldautomaten


Twijfel je over welke cryptovaluta de beste optie is voor jouw wereldreis? Welke wallet je het beste kunt kiezen hangt af van de bestemmingen die je gaat bezoeken. Zorg dat je jezelf vooraf goed oriënteert welke digitale munt het meest geaccepteerd wordt in het land waar je naartoe gaat. Waarschijnlijk maakt de Bitcoin het meeste kans, omdat dit de oudste en meest bekende munt is, maar het is altijd verstandig om dit voor je vertrek dubbel te checken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.