Valle d’Aosta, waar je kan genieten van zon en sneeuw

Net over de grens met Zwitserland en Frankrijk ligt de kleinste Italiaanse provincie, Valle d’Aosta, op zo’n 950 kilometer van hier. De sneeuwzekerheid in Valle d’Aosta is groter dan gemiddeld in de Alpen.

De ligging aan de zuidkant van de grootste alpenreuzen als Mont Blanc en Matterhorn/Cervinia zorgt bovendien voor veel zon-uren.

 

 

Volop skiplezier

Vóór alles is Valle d’Aosta natuuurlijk een fenomenaal skigebied. Tussen de Alpenreuzen is het uitstekend down-hill skiën in de 20 ski-resorts, 800 kilometer hellingen, 6 sneeuwparken en de meer dan spectaculair te noemen off-piste gebieden die bereikt kunnen worden per skilift of helicopter. Aan de voet van de Matterhorn kan zelfs in de zomer geskied worden! Snowboard- en Freestyle parken zijn er uiteraard ook.

IJsklimmen, niet voor watjes

In Valle d’Aosta zijn een groot aantal locaties waar je deze spectaculaire sport kunt beoefenen. Zoals bijvoorbeeld La Maitresse des Chamois, wat een van de bekendste is, tot de maar zelden beklimbare Cascatone delle Grandes Murailles.

 

 

Los van dat het natuurlijk veel ervaring vergt, zijn sommige bovendien niet zonder lawinegevaar, dus zorg altijd voor een goede gids.

Cross-country Paradise

De worldcup cross country skiën ligt net achter ons in Cogne, wat wel aangeeft dat Valle d’Aosta een paradijs is voor de liefhebber van deze sport. Ontdek de diverse valleien de majestueuze natuur aan de voet van de Mont Blanc, zoek de stilte van Rhemes-Notre-Dame op of kies juist een populaire route.

Carnaval in Valle d’Aosta

Op veel plaatsen wordt het Carnaval gevierd, al dan niet in historische setting, zoals bijvoorbeeld in Pont-Saint-Martin. Tussen 28 februari en 6 maart zijn er op allerlei plekken zeer lokale gebruiken en tradities te bewonderen, of stort men zich gewoon in de collectieve vrolijkheid. Op 2 maart wordt in La Thuile de Trambella sulla neve georganiseerd, wat neerkomt op het van de helling af suizen in zelfgemaakte bouwsels (waarbij de enige technische vereiste een rem is).

De terugkeer van de Witte Dame

Op 28 februari wordt de terugkeer van de Witte Dame gevierd in Breuil. De legende wil dat eens een reus, Gargantua, verliefd werd op het mooiste meisje van het dorp en haar ontvoerde naar de bergen. De inwoners spoorden haar op en dwongen hem het meisje terug te brengen waarop een groot feest gegeven werd om haar terugkeer te vieren. Deze traditie vindt ook dit jaar als altijd plaats.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.