Regenboogberg is de best bezochte plek van Peru na Machu Picchu

Niet verrassend, wel terecht: Machu Picchu is nog altijd de best bezochte toeristische plek van Peru. Maar wat is de volgende stop als je deze voormalige Inca-stad hebt afgevinkt? Dat blijkt de kleurrijke Vinicunca te zijn!

De Regenboogberg, midden in de Andes, trekt jaarlijks duizenden bezoekers die een stevige hike naar een waar natuurwonder niet uit de weg gaan.

 

 

Pittige klim op grote hoogte wordt beloond

De Regenboogberg bevindt zich in de zuidelijke regio Cusco, op zo’n 4 uur rijden van de gelijknamige stad, en is voor iedereen te bezoeken. Wel wordt geadviseerd daar minstens 2 dagen voor uit te trekken, vooral om rustig aan de omgeving te wennen.

 

 

Vinicunca is 5.200 meter hoog en trekkingen beginnen op ruim 4000 meter, dus niet alleen het uitzicht, ook de hoogte doen bezoekers soms naar adem happen. Na de 4 uur durende klimtocht wacht echter de ultieme beloning: zicht op één van de mooiste natuurwonderen van Peru.

Cusco perfecte uitvalsbasis

De handige ligging van Cusco maakt dat veel toeristen deze stad kiezen als uitvalsbasis om zowel Macchu Picchu als de Regenboogberg te bezoeken. Hier worden tal van excursies naar Vinicunca aangeboden, waarbij het vertrek vaak ‘s ochtends heel vroeg of zelfs midden in de nacht is. De zonsop- en ondergang bij de berg is dan ook spectaculair. Het loont om in het sfeervolle, historische Cusco op een betere weersverwachting te wachten als het regent of sneeuwt, want de ‘heilige’ Montaña de Siete Colores biedt iedereen graag een onvergetelijke regenboogervaring.

Alternatief voor de regenboogberg

Op zoek naar een rustige plek? Probeer dan eens een bezoek aan Palccoyo. Dit is ook een ‘regenboogberg’, maar de trek er naartoe is veel makkelijker en je kunt er een hele dagtocht van maken. De rit vanaf Cusco duurt 3 ½ uur en de wandeling vanaf de parkeerplaats ongeveer 45 minuten. Je kunt er met gemak 2 uur blijven om het kleurenspektakel te aanschouwen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.