De Peruaanse Amazone staat op nummer 2 volgens National geographic

Het jaar is nog jong, dus alle tijd om het advies van National Geographic op te volgen. Het toonaangevende platform plaatst de Amazone in Peru op nummer twee in hun jaarlijkse ‘Best Trips’ lijst. Van lage en hoge jungle tot nevelwoud en geïsoleerde bergtoppen: “Dit gebied is ronduit magisch en kun je in 2019 echt niet overslaan.”

Wat te doen in de jungle?

De mogelijkheden in de Amazone zijn – net als de afstanden – enorm. Er zijn vele eco-lodges waar je kunt overnachten en tevens tours door de jungle kunt regelen. Ben je in het zuidelijke deel van de Peruaanse Amazone, dan is letterlijk één van de hoogtepunten van een bezoek een tocht door het regenwoud op 30 meter hoogte, tussen de boomtoppen, over de Inkaterra Canopy Walkway.

 

 

Ook een boottocht over de Amazone is natuurlijk een must. Er zijn korte trips te boeken, maar ook luxe cruises van een week. Daarnaast vind je in het Amazonegebied de grootste thermische rivier ter wereld: de Boiling River. Deze magische, kokende rivier bezoek je het beste vanuit de stad Pucallpa (regio Ucayali).

 

 

Amazone ook een culinair paradijs

In een culinair land als Peru is het eigenlijk geen verrassing dat ook de Amazone veel smakelijks voortbrengt. Foodies zijn dan ook verzot op de mix van culturen en keukens in dit gebied. Chefs struinen de jungle door, op zoek naar nieuwe smaken, die ze vervolgens gebruiken in hun gerechten. Zo haalt de beroemde chef-kok Pedro Miguel Schiaffino uit Lima (restaurants Malabar en Amaz) – ook wel de ‘jungle chef’ genoemd – zijn inspiratie vrijwel puur uit de Amazone. Bovendien werkt hij samen met riviercruise-aanbieder Aqua Expeditions om de duurzame visserij in het Pacaya Samiria-reservaat te bevorderen. Unieke natuur en lekker én verantwoord eten gaan hand in hand in Peru, zeker in de Amazone.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.