Delta verkozen tot meest innovatieve luchtvaartmaatschappij

Voor het tweede jaar op rij is luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Fast Company in hun jaarlijks rapport. Delta Air Lines is de enige luchtvaartmaatschappij in het rijtje van tech disruptors en wordt vergezeld door onder andere Apple, Microsoft en Google.

In 2018 startte Delta met de inzet van biometrie om de reiservaring van hun passagiers en partnermaatschappijen zoals KLM, te vergemakkelijken. In combinatie met de veiligheidsinnovatie in de cockpit via de Flight Weather App, zorgen deze innovaties ervoor dat de luchtvaartmaatschappij de tweede plek in de lijst van reisorganisaties heeft behaald, vier plekken hoger dan in 2018.

 

 

Gill West, Chief Operating Officer van Delta Air Lines

“Na onze medewerkers is technologie het tweede grootste concurrentievoordeel van Delta Air Lines. Het team streeft ernaar om groot te denken, klein te beginnen en snel te leren. Dit zorgt ervoor dat Delta Air Lines technologische en innovatieve processen snel omzet in wat belangrijk is voor de reiservaring.”

Flight Weather Viewer

Afgelopen jaar onthulde Delta de 2.0 versie van de Flight Weather Viewer, een gepatenteerde iPad-app die piloten real time laat zien welke weerrisico’s er op de vliegroute zijn. Door middel van de app kunnen de piloten bepalen om de koers nauwkeuriger af te stellen op de weersverwachting en ongemak door turbulentie te beperken. De app vermindert ook het schommelen in hoogteverschillen. Hierdoor worden miljoenen brandstofkosten bespaard en is de CO2-uitstoot gedaald in het eerste jaar.

Biometrie in 2018

De luchtvaartmaatschappij introduceerde vorig jaar vingerafdrukherkenning als biometrische vorm van een optionele ID-verificatie voor alle vijftig Delta Sky Clubs. Daarna heeft Delta Air Lines in Atlanta de allereerste volledig biometrische terminal in de VS geïntroduceerd. Hiervoor heeft Delta samengewerkt met de Amerikaanse douane- en grensbewaking. Door gezichtsherkenningstechnologie kunnen reizigers ervoor kiezen om bij het inchecken van bagage, bij de douanecontrole en ook bij het aan boord gaan hun identiteit te laten verifiëren door alleen naar een camera te kijken, in plaats van telkens te zoeken naar hun ticket en paspoort bij elk contactpunt.

 

 

In 2018 introduceerde Delta Air Lines nog diverse andere innovatieve oplossingen voor reizigers en medewerkers. De luchtvaartmaatschappij is continue bezig met innovatie. Van het lanceren van ultra moderne ijsbestrijdingsmiddelen tot de introductie van ’s werelds eerste draadloze inflight-entertainmentsysteem en de ontwikkeling een van een groot aantal platforms om werknemers te ondersteunen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.