Delta gaat voor duurzaam en stopt met het gebruik van wegwerpplastic

Delta Air Lines verwijdert een groot aantal plastic artikelen voor eenmalig gebruik, zoals rietjes, roerstaafjes en wikkels uit de cabine en de Delta Sky Clubs. In april werd al gestopt met het gebruik van plastic folie om het bestek. Op jaarbasis scheelt dit een hoeveelheid plastic afval met een gewicht gelijk aan twee Boeing 757 vliegtuigen.

Andere stappen die de luchtvaartmaatschappij neemt op het gebied van duurzaamheid zijn het verwijderen van plastic wikkels om de amenity kits en het stoppen met het gebruik van piepschuim op Delta’s hoofdkantoor in Atlanta. Delta’s kantoor campus in Minneapolis stopte hier in 2015 al volledig mee. Daarnaast heeft Delta een jeugd adviesraad opgezet om de luchtvaartmaatschappij te helpen met haar inspanningen om het gebruik van wegwerpplastic te minimaliseren en om andere initiatieven op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen. In deze raad zitten de oprichters van enkele belangrijke milieuorganisaties zoals One More Generation, Jr Ocean Guardians en Captain Planet Foundation.

 

 

Delta reizigers zien de volgende veranderingen al plaatsvinden in de Delta Sky Clubs:

 • Borden, bestek en kommen worden vervangen door composteerbare alternatieven
 • Plastic roerstaafjes worden vervangen door bamboe staafjes voor koude dranken en staafjes van berkenhout voor warme dranken
 • Plastic rietjes worden vervangen door dezelfde roerstaafjes. Op aanvraag zijn composteerbare rietjes beschikbaar
 •  

   

  Aan boord merken reizigers vanaf medio 2019 de volgende duurzame veranderingen:

 • Delta One (business class) amenity kits zijn niet meer in plastic verpakt
 • Plastic roerstaafjes zijn vervangen door bamboe of berken roerstaafjes
 • Plastic rietjes worden ook vervangen door deze roerstaafjes
 • Al vanaf april dit jaar wordt het plastic bestek in de economy class in een servet gerold in plaats van verpakt in plastic.

  Op het gebied van duurzaamheid is Delta Air Lines toonaangevend. Delta was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die blikjes, plastic flessen en bekers, kranten en tijdschriften uit vliegtuigen recyclede. Met ruim 1.4 miljoen kilo aluminium dat in tien jaar tijd uit het afval van boord is gerecycled, kunnen 22 Boeing 747 vliegtuigen gemaakt worden. Ook was Delta de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die klanten aanbood CO2 uitstoot compensatie te kopen. De CO2 uitstoot wordt op het niveau van 2012 gehouden door het kopen van compensatie, alleen al in 2017 ter waarde van $2.5 miljoen en bijna $9 miljoen sinds de start. Daarnaast heeft Delta een analyse gedaan om de hoeveelheid eten en drinken en andere items aan boord beter af te kunnen stemmen wat een aanzienlijke besparing in uitstoot opleverde.

  Dankzij deze en andere inspanningen is Delta geselecteerd als Keep America’s Beautiful 2017 Vision for America Award en wordt Delta al acht jaar op rij genoemd in de Dow Jones Sustainability North America Index en de FTSE4Good Index vier jaar op rij.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.