Kossmann dejong ontwerpt vernieuwde Wonderkamers in Gemeentemuseum Den Haag

Na een gedeeltelijke vernieuwing is Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag vanaf 23 februari weer open voor publiek. De Wonderkamers bekroond met meerdere internationale prijzen is een permanente, interactieve tentoonstelling voor jong en oud. Door middel van een avontuurlijke museumgame ontdekken bezoekers op een laagdrempelige en actieve manier van alles over beeldende en toegepaste kunst, mode en architectuur.

Ook van deze derde vernieuwing is het ontwerp, net als de oorspronkelijke editie uit 2005 en een vernieuwing in 2013, gemaakt door Kossmann.dejong. Het minimuseum uit de middenruimte heeft plaatsgemaakt voor een knalgeel labyrint. De basis van het spelconcept is ongewijzigd, maar bezoekers worden dit keer uitgedaagd een eigen Wonderkamer te ontwerpen.

 

 

Spectaculaire groepservaring

Met een tablet – de ‘Wondergids’ – komen de Wonderkamers helemaal tot leven. Deze Wondergids die de bezoekers in de dertien thematische Wonderkamers vrolijke spelopdrachten geeft, zorgt ervoor dat de bezoekers meer beleven en leren. Door samen te spelen maakt het een bezoek ook tot een sociale gebeurtenis.

 

 

In de centrale tentoonstellingsruimte, die is ingericht met schilderijen, sculpturen, foto’s, meubels, gebruiksvoorwerpen en mode, kiezen de spelers hun favoriete objecten. Geïnspireerd door deze kunst gaan de spelers in het nieuwe spannende labyrint, in het hart van de Wonderkamers, aan de slag om zelf een digitale veertiende Wonderkamer te ontwerpen. Die wordt aan het einde van de museumgame in het labyrint geüpload in de ‘Wonderwereld’, wat een spectaculaire audiovisuele groepservaring oplevert.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.