Bijzonder overnachten in Cité Nocturne in Puy du Fou

Nu de voorjaarszon de dagen in Nederland lijkt te gaan vullen, ontwaakt ook de consument uit zijn winterslaap. Met een aantal lange voorjaarsweekenden en vakanties in het vooruitzicht oriënteren veel ouders zich weer op leuke uitstapjes voor het hele gezin. Net als tijdens een vakantie, moeten deze uitjes bol staan van ‘beleving’. Het atypische park Puy du Fou.

Puy du Fou het tweede grootste themapark van Frankrijk – beantwoordt perfect aan deze vraag. Het derde beste park ter wereld volgens de TripAdvisor Travellers’ Choice Awards biedt niet alleen een dagbeleving vol historie aan zijn bezoekers met Hollywood-waardige shows, maar tevens een bijzondere overnachting in zijn nabijgelegen Cité Nocturne. Zo duurt de reis terug in de tijd nog langer. Vijf thema’s komen in vijf verschillende hotels tot leven.

 

 

1. Verblijf in het oude rome

Bezoekers reizen 2 000 jaar terug in de tijd en belanden in in ‘Villa Gallo-Romaine’ in de sfeer van het oude Rome. De architectuur is geïnspireerd op een Romeins forum met okerkleurige gevels, Korinthische zuilen en bas-reliëfs. De 100 comfortabele familiekamers zijn aangekleed met Romeinse werpspiesen en meubels. Villa Gallo-Romaine is omringd door 62 monumentale zuilen en bezit een mediterrane tuin vol olijfbomen,cipressen en lavendel.

2. Overnachten op het water

De ‘Îles de Clovis’ nemen de bezoeker mee naar de vroege middeleeuwen. De 50 paalwoningen met rieten daken en vakwerk zijn ecologisch ontworpen om de authentieke sfeer van een dorp uit het eerste millennium op te roepen. De inrichting combineert authenticiteit met optimaal comfort: granieten wastafels, eiken bedden, houten meubilair. Meer dan 80 000 planten, een voor een geplant, sieren de ‘Îles de Clovis’ en in de 9 waterplassen leven karpers die dol zijn op muggenlarven.

3. Terug naar de renaissance

‘Camp du Drap d’Or’ nodigt zijn gasten uit om te genieten van een verblijf in de voetsporen van koningen Frans I van Frankrijk en Hendrik VIII van Engeland, in een van de 100 extravagante ‘logeries’, versierd met de wapenschilden van de koningen. Hemelbedden, gedraaide kolommen van massief eikenhout, geborduurde wandtapijten, metalen wastafels en badkamers in gouden aardewerk zorgen voor een echt koninklijk verblijf met alle moderne comfort, in een prachtig decor.

 

 

Alle decoratieve elementen van de ‘logeries’ van Camp du Drap d’Or, zoals de bakstenen, natuursteen of houten pilaren en balusters, zijn op maat gemaakt en gebaseerd op toenmalige schilderijen en gravures om het geheel zo authentiek mogelijk te maken.

4. Waan je in de middeleeuwen

In het allernieuwste themahotel van Puy du Fou, ‘La Citadelle’ krijg je een unieke ervaring. De drie verdiepingen van geplaveide galerijen, de wirwar van gangen, de indrukwekkende toegangspoort en de moestuin met geneeskrachtige planten dompelen je meteen onder in het hartje van de middeleeuwen. De kamers zijn versierd met luxe stoffen, sierlijke eikenhouten bedden, met de hand geschilderde muurschilderingen, met kalk bedekte muren, glas-in-loodramen en lantaarns, die een heldere, gezellige sfeer creëren, waar je heerlijk kunt uitrusten.
La Citadelle biedt 74 ‘klassieke’ kamers met 5 bedden en 26 ‘comfort’-kamers met 3 bedden. Er is roomservice beschikbaar voor het ontbijt.

5. Herberg uit de 18e eeuw

‘Logis de Lescure’ ligt dicht bij de directe toegang tot het Grand Parc en telt 4 suites met een etage, van 43 tot 77 m², in een authentiek 18de-eeuws gebouw uit de Vendéestreek. Elke suite biedt een andere ervaring dankzij de originele en zorgvuldig uitgekozen decoratie: de Salle des Miroirs voor gepassioneerde dromers, het Planetarium voor liefhebbers van astronomie, het Cabinet des Curiosités voor ontdekkingsreizigers en de Salon de Musique voor romantische muziekliefhebbers.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.