Puy du Fou: 5 redenen voor een onvergetelijk bezoek

‘Indrukwekkend’, ‘prachtig’, ‘fantastisch’, ‘magisch’, ‘buitengewoon’ zijn de meest gebruikte woorden waarmee de bezoekers themapark Puy du Fou beschrijven en dat zijn er ondertussen bijna 2.3 miljoen per jaar. Dus vergeet de 21e eeuw en reis terug in de tijd in dit themapark in Frankrijk.

Duizelingwekkende spektakels, overweldigende decors en gedurfde speciale effecten zorgen voor een reis door de tijd voor de hele familie: van de klassieke oudheid tot begin 20e eeuw. Dit zijn 5 redenen voor een onvergetelijk bezoek aan Puy du Fou dit jaar.

1.Park vol emotie

Wie Puy du Fou bezoekt, beleeft gegarandeerd onvergetelijke kippenvelmomenten met familie en vrienden. Uit de hele wereld reizen toeristen af naar Puy du Fou om er spannende avonturen te beleven. Hier geen wervelende attracties of achtbanen. Puy du Fou verbluft zijn bezoekers met fenomenale spektakels. Alle originele creaties zijn ‘made in Puy du Fou’ en worden ontworpen als grote livefilms vol actie en speciale effecten. Emotie blijft echter de kern van het concept van Puy du Fou.

 

 

2.Uniek concept

In 40 jaar tijd is Puy du Fou erin geslaagd uit te groeien tot een park met een heel eigen artistieke stempel. Op die manier kroonde Puy du Fou zich tot een van de koplopers in de sector van spektakels en parken. Het park was alle doemvoorspellers te slim af en lapte alle klassieke marketingregels aan zijn laars. ‘Puy du Fou biedt zijn bezoekers niets aan wat ze al leuk vinden, maar verrast hen met 100% nieuwe avonturen!’ Al 40 jaar lang is het park trouw aan die slogan en stippelt het zijn eigen weg uit.

 

 

De strategie van blijvende investeringen is ongetwijfeld een van de successleutels van Puy du Fou. Elk jaar wordt 100% van de winst opnieuw geïnvesteerd in nieuwe originele creaties. Geen enkele aandeelhouder en geen cent subsidie sinds zijn oprichting: dit avontuur heeft altijd al in zijn eigen behoeften kunnen voorzien. Sinds 1977 heeft Puy du Fou ruim 500 miljoen euro in de ontwikkeling van het park geïnvesteerd. Voor 80% werkt het park ook samen met lokale ondernemingen.

3. Wereldwijde erkenning

De creativiteit en artistieke kwaliteit werden al vijf keer beloond met de meest prestigieuze prijzen ter wereld. Al twee keer sleepte Puy du Fou de award ‘Beste park ter wereld’ in de wacht, in maart 2012 in Los Angeles en in november 2014 in Orlando. Puy du Fou kent ook vandaag een opmerkelijk succes. Elk jaar opnieuw wordt het bezoekersrecord gebroken. In 2017 reisden ongeveer 2.3 miljoen bezoekers terug in de tijd, waardoor Puy du Fou helemaal aan de top van de rangschikkingen pronkt (nr. 1 in Frankrijk volgens TripAdvisor, beste toeristische bestemming volgens consumentenorganisatie UFC-Que Choisir, beste park volgens Capital…).

4.Hotels uit lang vervlogen tijden

Net als de beroemde haute couture-modehuizen zien de teams van Puy du Fou elk project als een kunstwerk, waarbij ze oog hebben voor de kleinste details en de allerhoogste eisen stellen, zowel voor de spektakels als de themadorpen- en hotels. Je kunt ondergedompeld worden in de sfeer van het oude Rome in hotel ‘Villa Gallo-Romaine’ met zijn mediterrane tuin, terugkeren naar de middeleeuwen in de Merovingische hutten op palen van hotel ‘Iles de Clovis’ of slapen in een echte burcht in ‘La Citadelle’. In totaal telt ‘Cité Nocturne’ van Puy du Fou 5 themahotels, ieder met een geheel eigen karakter en beleving.

5.Focus op innovatie

Innovatie zit in het dna van Puy du Fou. Het park is een levensecht laboratorium. Dagelijks worden er tal van technologische krachttoeren uitgehaald: een voortbewegende donjon van 18 meter hoog, een Vikingenboot van 20 meter lang die uit het water opduikt, 50 gedresseerde paarden die tijdens de wedstrijd van Ben Hur live de strijdwagens voorttrekken in een arena met 7000 plaatsen, een scène van 2500 m² die 1-2-3 verandert in een meer, een 360° draaiende tribune en nog zoveel meer. De experts van Puy du Fou testen regelmatig de allernieuwste technologie uit om overweldigende shows te creëren die niemand onberoerd laten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.