Reuzenpandaverblijf Pandasia is het mooiste verblijf van de wereld

Tijdens de Giant Panda Global Awards in Ouwehands Dierenpark is het reuzenpanda verblijf Pandasia in Ouwehands Dierenpark uitgeroepen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld.

Van 18 januari 2019 tot 10 februari 2019 konden Panda-experts én fans van over de hele wereld stemmen.

 

 

Met een ruime meerderheid van de 303.496 stemmen eindigde Ouwehands Dierenpark als eerste. De 2de en 3de prijs in deze categorie gingen naar Zoo Berlin en Ahtari Zoo. In de categorie mooiste reuzenpanda verblijf waren wereldwijd 10 dierenparken genomineerd. Ouwehands Dierenpark viel ook bij andere categorieën in de prijs en behaalde tweemaal de tweede plaats bij de awards ‘Favorite panda zoo restaurant’ en ‘Favorite Light Festival’.

Een grote eer

Quote Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark zegt over de gewonnen award: “ij zijn enorm blij met deze prijzen. Voor deze verkiezing hebben meer dan 300.000 pandafans hun stem uitgebracht”.

“Om voor de tweede maal verkozen te worden tot ‘Mooiste pandaverblijf ter wereld’ is een grote eer”

Het is een waardering van de creativiteit en de inzet van het bouwteam van Ouwehands Dierenpark, onze Nederlandse aannemer Volker Wessels Rijssen en onze Chinese bouwpartner CZICC. Ook de prijzen voor ‘Favorite panda zoo restaurant’ en ‘Favorite Light Festival’ zijn met trots door ons in ontvangst genomen.

Giant Panda Global Awards

De Giant Panda Global Awards werden georganiseerd door www.GiantPandaGlobal.com, een website over de reuzenpanda’s wereldwijd, om het behoud van deze diersoort onder de aandacht te brengen. “We willen dat de Giant Panda Global Awards aandacht vragen voor alle inspanningen die in het verleden, heden en de toekomst zijn of worden gedaan om deze bijzondere diersoort in stand te houden” zei Jeroen Jacobs, de man achter www.GiantPandaGlobal.com.

Pandasia

Pandasia is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Het project bestaat uit twee schitterende Chinese gebouwen, die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m². In Pandasia is een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer en een koelcel voor bamboe-opslag gerealiseerd.

 

 

De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een passende authentieke kleurstelling gekregen. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal, symboliek en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Daarnaast maken een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een Pandashop het project compleet.

Natuurbescherming reuzenpanda

De reuzenpanda is een bedreigde diersoort en komt alleen in China in het wild voor. De laatste telling heeft aangetoond dat er nog 1.864 reuzenpanda’s in het wild leven. Naast de komst van de reuzenpanda’s naar Rhenen wordt er door Ouwehands Dierenpark jaarlijks een grote financiële bijdrage gedaan om de natuurbeschermingsactiviteiten in China te ondersteunen.

 

Uitgelezen? Ontdek de toeristische tips voor Rhenen van dit moment.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.