Festival Jong Talent binnenkort op Schiermonnikoog

De grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland, die furore maken op internationale concoursen, zijn van 16 t/m 21 maart te bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog.

Behalve twintig concerten, biedt het sfeervolle festival masterclasses, documentaires, lezingen, natuurexcursies en sterrenwandelingen, maar ook 30 kilometer fietspad, 18 kilometer strand en meer dan 300 vogelsoorten.

 

 

Festival Jong Talent verandert het eiland voor 6 dagen in een broedplaats voor jonge professionals. Vanuit de hele wereld reizen zo’n zeventig van de grootste talenten naar het Waddeneiland. Zo maakt het publiek tijdens concerten en masterclasses kennis met een nieuwe generatie klassieke topmusici.

 

 

Onder hen winnaars en finalisten van het Nationaal Cello Concours (Cello Biënnale), Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch, Young Pianist Foundation Concours, Tromp Concours, Prinses Christina Concours en solisten als celliste Ella van Poucke (winnaar GrachtenfestivalPrijs 2017), pianist Thomas Beijer (serie Meesterpianisten volgend seizoen) en accordeonist Vincent van Amsterdam (winnaar Dutch Classical Talent Award 2016). Daarnaast zijn er optredens van prijswinnende ensembles als het Delta Trio en het Viride Kwartet, maar ook met talent ontwikkelingstrajecten van het Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE) en van het Nederlands Kamerkoor (NKK NXT). Veertig internationale toptalenten zijn geselecteerd voor de masterclasses van Nobuko Imai (altviool), Jan Wijn (piano), Philippe Graffin (viool) en Jeroen Reuling (cello). Voor het eerst is er ook een masterclass kamermuziek voor ensembles van cellist Gary Hoffman. Een groot deel van de masterclasses is openbaar voor publiek.

 

 

Documentaires, lezingen, natuur

Festival Jong Talent biedt meer dan de concerten en masterclasses. Zo zijn er boeiende lezingen over muziek en worden er muziekdocumentaires vertoond, waaronder Maria by Callas van Tom Volf en de nieuwe natuurdocumentaire WAD van Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis). In samenwerking met Natuurmonumenten organiseert het festival vogelexcursies, jutterstochten en een tocht door de Schierse duinen. En na een avondconcert kunnen liefhebbers een andere kant van het eiland beleven tijdens een sterrenwandeling.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.