Zes winterzontips voor Valencia en de Fallas

De opening van Las Fallas met giga knalerwten. Beeldend kunstenaar Spencer Tunick die València aandoet voor zijn nieuwste project. En een andere (groene) blik op de gastronomische kant van de stad. 6 winterzontips om de Valencia vibe binnenkort te beleven.

Solo-expositie street art duo Pichiavo

Op veel plekken in València zie je het: opvallende street art met kleurenexplosies van het bekende Spaanse graffiti-duo Pichiavo. Pichi en Avo wonen en werken in València en zijn bekend om hun werken die een mix vormen van klassieke kunst en hedendaagse urban art. Een solo-expositie kon niet uitblijven. Vanaf 22 februari 2019 te zien in het voormalige klooster Centro del Carmen in het historische hart van València.

Meedoen met Spencer Tunicks kunstproject in València

De Amerikaans beeldend kunstenaar en fotograaf Spencer Tunick, bekend om zijn installaties met duizenden naakte mensen, heeft zijn oog nu laten vallen op València. Op 30 maart 2019 organiseert hij samen met het culturele platform Intramurs een grote fotosessie in de stad. Iedereen die deelneemt krijgt na afloop een exclusieve print van het gemaakte beeld. De inschrijving om mee te doen is vanaf nu geopend en kan hier.

 

 

Opening Las Fallas met La Crida

Het grootse Valenciaanse volksfeest Las Fallas komt eraan en wordt in 2019 van 15 tot en met 19 maart gevierd. De pret begint 3 weken eerder, op zondag 24 februari met La Crida. Een dag die om 07.30 uur start met de Macro Desperta. Om iedereen wakker te schudden met het lawaai van ‘tro de bac’, een soort groot uitgevallen knalerwten. Vervolgens is er de mascletà (vuurwerk) op het stadhuisplein Plaza Del Ayuntamiento dat om 20.00 uur overgaat in La Crida, de officiële opening bij de stadspoorten Torres de Serrano. Een traditioneel voorproefje voor het ‘echte’ Fallas-werk.

Top gastronomie beleven tijdens Valencia Culinary Festival

València heeft een culinair erfgoed waar je u tegen zegt en is een uitstekende bestemming voor wie van lekker eten houdt. Helemaal tijdens het València Culinary Festival 2019 met meer dan 30 gastronomische belevingen op het programma. De aftrap is een ontbijt in Mercado de Colón, waarna dagen volgen met workshops, lezingen, lunches en diners. Topchefs slaan de handen ineen en koken de samen de sterren van de hemel. Zoals Bernd Knöller van het veelgeprezen Valenciaanse restaurant RIFF (een Michelinster en twee Spaanse Repsolsterren) met de Oostenrijkse Richard Rauch van restaurant Steira Wirt. Van 25 februari tot en met 10 maart 2019, bekijk alle informatie (in het Spaans) hier

Nieuwe reeks openluchtconcerten bij La Marina van València

In een weekend tussen nu en juni op citytrip in València? Zet dan op zaterdag koers naar muziekpaviljoen La Pergola bij La Marina, de haven van València. Daar staan de komende maanden de leukste gratis concerten gepland. Lekker op een kleedje in de zon luisteren naar jonge, opkomende bands en Valenciaans talent, van pop, rock, klassiek, jazz tot folklore. Tot en met 25 mei, iedere zaterdag, tussen 11.30 en 14.30 uur.

Ontdek de groen(t)e kant van Valencia

Carne staat steevast op het menu in Spanje en dus ook in Valencia. Neem alleen al de paella Valenciana die onder meer is gevuld met konijn. Maar, de traditionele paella komt steeds vaker in een vis- en vleesvrije variant en door de hele stad openen vegetarische restaurants.

 

 

Neem Grupo Copenhagen dat de beste vegetarische Mediterrane gerechten combineert met Nordic cuisine in de restaurants Copenhagen (Literato Azorin 8) en Malmö (Sueca 46) in de hippe buurt Ruzafa en Oslo (Catalanes 8) in de wijk El Carmen. Of Ana y Eva, een restaurant waar je ‘comida casera’ eet, gemaakt met louter plantaardige ingrediënten. Wie meer wil weten over de groenten die in València verbouwd worden, pakt de fiets of de metro naar La Huerta (L’Horta), als het ware een grote moestuin aan de rand van de stad. Een aaneenschakeling van rijstgewassen, sinaasappelbomen en groenten, naast de aardamandelplanten die het ingrediënt leveren voor het typische Valenciaanse drankje Horchata.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.