Meer en meer Nederlandse toeristen naar Slovenië

Afgelopen jaar bezochten wereldwijd 5,62 miljoen toeristen Slovenië, waarvan 4,2 miljoen uit het buitenland en 1,4 miljoen uit eigen land. In 2017 bedroeg het totale aantal 4,9 miljoen gasten – 3,58 miljoen uit het buitenland en 1,36 miljoen binnenlandse toeristen.

Buitenlandse toeristen besteedden afgelopen jaar in totaal 2,71 miljard euro, een toename van 12% ten opzichte van 2017. Tezamen liep het aantal bednachten in 2018 op naar 15,2 miljoen. Het aantal Nederlandse toeristen in 2018 kwam uit op 173.420 en is daarmee goed voor een marktaandeel van vier procent. 5,27% van alle overnachtingen kwam voor rekening van Nederlanders: ruim 580.000 overnachtingen.

 

 

Nederland neemt qua inkomend toerisme de 4e plaats in na Italië, Duitsland en Oostenrijk. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar dat Slovenië groeicijfers realiseert.

 

 

Italië is met ruim 572.000 aankomsten de belangrijkste buitenlandse markt, gevolgd door Duitsland met bijna 481.000 toeristen en Oostenrijk op plek drie met 370.000 toeristen. Ruim 7,82 miljoen overnachtingen kwamen voor rekening van hotels en 2,29 miljoen vonden plaats in vakantiehuizen en vakantieparken. Onder de promotionele speerpunten dit jaar actieve vakanties, gastronomie en cultuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.