Dit is waarom Slovenië lonkt naar Nederlandse kampeerder

Beeld je de kleur groen in maar wanneer je dan je ogen opent, blijkt deze kleur veel indrukwekkender dan in je verbeelding: welkom in Slovenië. Ruim de helft van het totale landoppervlakte van Slovenië – het land heeft een oppervlakte van 20.273 km² dat overeenkomt met ongeveer de helft van Nederland – is bedekt met bossen dus kan er gerust gesteld worden dat de overheersende kleur in dit land groen is.

De overvloedige aanwezigheid van natuur is een van de redenen waarom het land een ideale kampeerbestemming is, of je nu met een tent, caravan, camper of vouwwagen op pad gaat. Koppel het daarnaast aan prijzen die iets lager liggen dan campings in West-Europese landen, de nabijheid van talrijke bezienswaardigheden, rivieren, meren of zee, fiets- of wandelpaden die om de hoek liggen en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijke kampeervakantie. Het verkeersbureau van Slovenië heeft speciaal voor de Nederlandse en Vlaamse markt een Nederlandstalige papieren en digitale campingbrochure uitgebracht. Daarin worden 48 campings variërend van 1 tot en met 5-sterren door het hele land belicht. Middels een korte tekst, foto’s en pictogrammen krijg men direct een impressie van de camping. Adres, website, openingsperiode, oppervlakte, aantal plaatsen, ligging en GPS coördinaten worden eveneens beschreven. De afstand van Utrecht via Duitsland en Oostenrijk naar de hoofdstad Ljubljana bedraag zo’n 1200 km. Op www.slovenia.info kan de brochure gedownload worden. Het verkeersbureau neemt deel aan de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht op 1, 2 en 3 maart waar de campingbrochure ook uitgereikt wordt.

 

 

Campings

Door middel van de cijfers 1 tot en met 48 wordt de locatie van de campings duidelijk op een landkaart aangegeven. Met name de pictogrammen – er wordt gebruik gemaakt van maar liefst 63 verschillende varianten – geven in een oogopslag een overzichtelijke weergave van de aanwezige faciliteiten. Zo liggen er bij de populairste attractie van Slovenië – het meer van Bled – vijf campings: camping Bled, camping Šobrec, camping Village BLED, Glamping resort Ribno en Postajališce Za Avtodome Bled, waar enkel camperplaatsen aanwezig zijn.

Nationaal park

In het prachtige nationaal park Triglav in het noordwesten van Slovenië ligt het meer van Bohinjka. Natuurliefhebbers komen hier op de viersterren Camp Danica (www.camp-danica.si), driesterren camping Kamne (www.campingkamne.com) en camp Špik (www.camp-spik.com) behoorlijk aan hun trekken.

 

 

Ljubljana en Maribor

De steden Ljubljana en Maribor zijn absoluut een bezoek waard dus stedentrippers die nabij deze steden willen staan, kunnen terecht bij vier-sterren camping Ljubljana Resort (www.ljubljanaresort.si) op 4,5 km afstand van het centrum van de hoofdstad. Op nog geen zes kilometer van Maribor ligt camping Avtokamp Kekec (www.cck.si).

Eco-camping

Draag je het milieu een warm hart toe, dan zou de eerste eco-camping van Slovenië Kamp Koren Kobarid (www.kamp-koren.si) iets voor jou kunnen zijn. Het ligt op loopafstand van het plaatsje Kobarid en ademt duurzaam uit. Het prijkt met maar liefst vijf ecolabels. Ook Slovenia Eco Resort (www.sloveniaecoresort.com) in Stahovica ten noorden van Ljlubljana draagt duurzaamheid een warm hart toe.

Glamping

Slovenië grossiert in campings met super-de-luxe tenten en andere sjieke accommodaties: denk aan camping Bela Krajina (www.camping-belakrajina.si), moderne houten huizen tussen dennenbomen in Theodosius Forest Village (www.theodosius.si), Glamping Sončna Dolina Bioterme (www.bioterme.si), glamping in wijnvaten in Terme Ptuj (www.sava-camping.com), indianentipi’s in Terme Catez (www.terme-catez.si) en sjieke glamping tenten in Olimia Adra Village (www.terme-olimia.com).

Kamperen aan zee

Ook voor kampeerders en camperaars die uitsluitend aan zee willen staan, biedt Slovenië enkele opties: 4-sterren camping Adria (www.adria-ankaran.si/si/kamp) in Ankaran, 3-sterren camping Lucija (www.camp-lucija.si) en de uitsluitend voor camper bestemde camperplaats Postajalisce Za Avtodome in de havenplaats Koper.

Camperplaatsen

Vrij kamperen is voor camperaars niet toegestaan dus zij dienen op campings of op speciale camperplaatsen te overnachten. Op de meeste campings zijn speciale plaatsen voor campers maar Slovenië heeft ook meerdere camperplaatsen. In de brochure staan deze met het camper icoontje aangeduid.

 

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 1, 2 en 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook de hele vrijdag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is Het ultieme vakantiegevoel. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 4,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik voor kaartjes met korting

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.