Rijksmuseum van Oudheden ontvangt €489.831 van BankGiro Loterij

Tijdens het feestelijke Goed Geld Gala op dinsdag 12 februari 2019 in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum heeft het Rijksmuseum van Oudheden een cheque van €489.831 in ontvangst mogen nemen van de BankGiro Loterij.

Twee ton daarvan krijgt het museum als begunstigde van de BankGiro Loterij jaarlijks, de overige €289.831 is in 2018 door de deelnemers van de loterij voor het museum bijeengebracht. Het geld wordt gebruikt voor aankopen, de vernieuwing van vaste presentaties en restauratieprojecten.

 

 

Het Rijksmuseum van Oudheden is sinds 2010 begunstigde van de BankGiro Loterij en krijgt tot en met 2023 het bedrag van €200.000 jaarlijks uitgekeerd. Het museum gebruikt de bijdrage van de BankGiro Loterij voor aankopen, restauratieprojecten en de vernieuwing van de vaste tentoonstellingen.

 

 

Zo zijn met geld van een extra schenking in 2017 de publieksfaciliteiten in de Tempelzaal vernieuwd, en is voor de Egyptische tempel een bijzondere lichtshow gemaakt, die nu driemaal daags te zien is. In 2018 is met bijdragen van de BankGiro Loterij e.a. de vernieuwing van de afdeling Nederland in de Romeinse tijd gerealiseerd. Ook is vorig jaar een Cypriotisch beeldje van een jongeman uit de vijfde eeuw v.Chr. aangekocht en zijn beelden uit 19de-eeuwse gipsencollectie gerestaureerd.

Dankzij haar deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Dit is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen meer dan vorig jaar. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam reikte de BankGiro Loterij de bedragen uit aan 77 culturele organisaties. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek. Dankzij de hogere opbrengst kon de BankGiro Loterij bovendien achttien culturele instellingen verrassen met een extra schenking voor een specifiek project of een eenmalige donatie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.