Bezoek het jubileumfeest Dummie de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden

Op zaterdag 25 mei 2019 is er een groot ‘10 jaar Dummie de mummie’-feest in het Rijksmuseum van Oudheden. Schrijfster Tosca Menten geeft samen met Dummie twee vrolijke voorstellingen. Voor alle feestgangers is er na de voorstelling een exclusief cadeautje en iedereen kan met Tosca op de foto, een handtekening in z’n Dummie-boek laten zetten of met de ‘10 jaar Dummie de mummie’-speurkaart de museumzalen in.

Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen om te winnen. Een feestelijke kroon of ketting maken met een gouden scarabee kan de hele dag bij de knutseltafels bij de Egyptische tempel in de hal. In het museumcafé staan Dummie-muffins op het menu. Alle activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- (11 uur) of middagprogramma (14 uur) kan via www.rmo.nl/10jaardummie

 

 

Ochtendprogramma (11.00 – 13.00 uur)

  • 10.00 uur: museum open
  • 11.00 – 11.30 uur: optreden Tosca en Dummie in de Tempelzaal
  • 11.30 – 13.00 uur: signeren door Tosca
  • aanmelden voor het ochtendprogramma www.rmo.nl/10jaardummie

Middagprogramma (14.00 – 16.00 uur)

  • 14.00 – 14.30 uur: optreden Tosca en Dummie in de Tempelzaal
  • 14.30 – 16.00 uur: signeren door Tosca
  • 17.00 uur: museum sluit
  • aanmelden voor het middagprogramma via www.rmo.nl/10jaardummie

 

 

Meer Dummie in het museum

Voor echte Dummie de mummie-fans is er ook een Dummie de mummie-speurboekje (€2,95) met opdrachten en puzzels. Dat maakte het museum samen met Tosca Menten en illustrator Elly Hees. Voor jarige Dummie-fans kan er een Dummie de mummieverjaardagspartijtje (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar) geboekt worden. Alle Dummie de mummie-boeken en het Dummie de mummie-kwartetspel zijn te koop in de museumshop. Ook Tosca’s nieuwe boek Siem en de slag om Slommeren is die dag voor het eerst te koop.

Tosca Menten

Tosca Menten is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Haar Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie laten kinderen van alle leeftijden genieten. Talloze fans verslinden haar boeken, en haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald. Ook is Tosca bekend van de boeken Juffrouw Pots, De wraak van Knor en haar nu al legendarische serie over Siem Subliem en de struisvogels.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.