Zo regel je een zakelijk visum voor Amerika

Ga je binnenkort op zakenreis naar Amerika? Of reis je naar een andere bestemming met een tussenstop in de USA? Voor je vertrek moet je nog het een en ander regelen. Om de VS binnen te mogen reizen heb je namelijk een geldig visum nodig.

Misschien werk je in Nederland of België voor een Amerikaans bedrijf of klant of wil je inspiratie opdoen in de Verenigde Staten. Per jaar reizen ongeveer 350.000 Nederlandse zakenreizigers naar de USA. Amerika is een groot land met maar liefst 50 verschillende staten, veel verschillende landschappen en culturen. Het maken van een zakenreis naar de VS zal ongetwijfeld een indrukwekkende ervaring zijn.

Toegestane werkzaamheden met je Amerikaanse visum

In veel gevallen is het toegestaan om te werken in Amerika met een elektronisch zakenvisum (ESTA). De werkzaamheden die je gaat verrichten in de VS moeten dan vallen onder de zogenoemde ‘zakenreis’. Zolang je niet voor een Amerikaans bedrijf in de Verenigde Staten gaat werken, vallen veel werkzaamheden onder deze zakenreis. Je voldoet al aan de eisen van dit business visum Amerika als je:

  • leveranciers of klanten gaat ontmoeten in Amerika
  • onderhandelingen gaat voeren
  • naar een zakelijk evenement gaat, zoals een beurs of een conferentie
  • een product of dienst levert bij een Amerikaanse klant
  • advies-, installatie-, controle- of reparatiewerkzaamheden voor een Amerikaanse klant gaat verrichten

 

Lees ook dit artikel: ESTA aanvragen

 

Het elektronische visum is geldig voor een zakenbezoek aan de Verenigde Staten van maximaal 90 dagen. Daarnaast is het belangrijk dat je paspoort gedurende je hele zakenreis geldig is en dat je in het bezit bent van een retourvlucht als je het land binnenkomt. Ook moet je bij binnenkomst bewijs hebben van voldoende financiële middelen. Het hebben van een creditcard is hiervoor vaak al voldoende.

Regel je zakenvisum voor Amerika voor vertrek

Het is belangrijk dat je zakelijke visum voor de Verenigde Staten is aangevraagd en goedgekeurd voordat je met het vliegtuig vertrekt naar Amerika. Als je geen geldig visum hebt voor je zakenreis mag de vliegtuigmaatschappij je niet meenemen. Zorg dat je met je geboekte vlucht mee mag en vraag je zakenvisum voor de USA eenvoudig online aan. Je betaalt je zakelijke visum eenvoudig met iDeal. Na betaling ontvang je binnen 72 uur je zakenvisum voor Amerika en ben je klaar om te vertrekken.

 

 

Meerdere business trips naar de USA

Je zakelijke visum vraag je aan als een ESTA. Deze is geldig voor meerdere trips naar de USA. Je kunt je zakelijke visum dus ook gebruiken voor privé trips. De geldigheid van je USA esta geldt voor 2 jaar, tenzij je paspoort eerder verloopt. In die periode kun je onbeperkt zakelijk en privé naar Amerika reizen, als eindbestemming of als overstap naar een bestemming buiten het land.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.