Haven van St. Maarten verwelkomt meer dan 1,5 miljoen cruisepassagiers in 2018

De haven van St. Maarten verwelkomde in 2018 in totaal 1.487.101 cruisepassagiers op 489 cruises. Dit is een stijging van 29% in bezoekersaantallen op jaarbasis. De veelgeprezen cruisehaven kende een stijging van 30,3% van mei tot juli, wanneer cruisebezoeken aan het eiland doorgaans wat minder zijn.

“St. Maarten’s cruisehaven is altijd één van de beste in het Caribisch gebied geweest. Deze aankomstaantallen weerspiegelen niet alleen dit feit, maar benadrukken ook hoe snel het eiland hersteld is”, aldus mevrouw May-Ling Chun, directeur van Toerisme van St. Maarten.

 

 

Stijging ten opzichte van 2016

In de tweede helft van 2018 kwamen er meer cruisepassagiers aan in de haven dan voor orkaan Irma. De haven van St. Maarten verwelkomde van september tot en met december 646.431 passagiers. Dit is een stijging van 17,87% voor aankomsten uit dezelfde periode in 2016, een jaar voor Irma.

 

 

“St. Maarten keert sterker en beter dan ooit terug als een toeristische bestemming”, verklaarde Stuart Johnson, St. Maarten’s minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie. “We verheugen ons op het verwelkomen van cruisepassagiers in 2019, met de vertrouwde warmte en gastvrijheid van St. Maarten.

Cruises naar St. Maarten

In de haven van St. Maarten kunnen meerdere van de grootste cruiseschepen ter wereld tegelijk aanmeren. De hoofdstad Philipsburg ligt op loopafstand, waar gasten belastingvrij kunnen winkelen. Veel verschillende cruisemaatschappijen meren aan bij het veelzijdige eiland, waaronder Holland America Line, Costa Cruises en Royal Caribbean Cruises. Op de kleinere schepen van Star Clippers hebben gasten het gevoel op een authentiek zeiljacht te varen, maar wel met alle luxe en comfort van de hedendaagse cruiseschepen.

Paradijselijk St. Maarten

Het Caribische eiland is na orkaan Irma weer up and running en ontvangt toeristen met open armen. Niet alleen het aantal cruisepassagiers stijgt gestaag, ook in het aantal overnachtingen zit een stijgende lijn. Sint Maarten staat voor relaxen op paradijselijke stranden en genieten van smaken van over de hele wereld, van fastfood tot haute cuisine. Het is ’s werelds kleinste oppervlak gedeeld door twee landen: het heeft een Nederlands en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. De natuur is weelderig en groen, het uitgaansleven boeit en bruist. Actieve vakantiegangers leven zich uit met watersport in alle soorten en maten of met schitterende hikes over het eiland. En iedere toerist die één stap op de Caribische grond zet, voelt zich welkom: gastvrijheid zit de Sint Maartenaren in het bloed.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.