De Engelse kust: een culinaire droombestemming

Van mosselen in Devon tot de beroemde krab in Norfolk en van kreeft in Yorkshire tot oesters zo uit het water in Essex. De Engelse kust is als een natuurlijk buffet vol vis en schelpdieren, wat het tot een topbestemming maakt voor seafood lovers. Om het hen nog gemakkelijker te maken hebben restauranthouders, vismarkten, vissers, chefs en wie er verder met al dat heerlijks uit de zee te maken heeft, zich verenigd in England’s Seafood Coast.

Dit initiatief is onderdeel van het Englands’s Coast project dat bezoekers van zes Engelse kustregio’s helpt bij het plannen en maximaal genieten van hun vakantie. Engeland biedt gastronomie van Northumberland tot Cornwall en dat is een culinair feest, ongeacht je budget. Oesters op het strand of exclusief dineren bij een beroemde chef – the choice is yours!

 

 

Aan de Engelse Rivièra

De vismarkt in Brixham is beroemd. Hier wordt de grootste vangst van Engeland binnengehaald en alles van kreeft en krab tot coquilles en zeebaars wordt verser dan vers te koop aangeboden. De zuidkust van Devon, waar Brixham te vinden is, staat met haar hellende straatjes, witte huizen en exotische bomen ook wel bekend als de Engelse Rivièra.

 

 

Elke streek heeft z’n eigen gewoonten en specialiteiten. Zo koop je vis in Suffolk recht van de boot en staan Yorkshire en Northumberland bekend om de kippers, traditioneel gerookte haring. De krab uit het Norfolkse Cromer is beroemd vanwege de verfijnde smaak en in Essex eten ze al vers gekweekte oesters sinds de Romeinen er de dienst uitmaakten. Restaurants van noord tot zuid gaan met de seizoenen mee en gebruiken zoveel mogelijk lokale ingrediënten voor gerechten om je vingers bij af te likken.

Broodje kreeft

Natuurlijk zit je tijdens zo’n trip naar de Seafood Coast niet alleen in restaurants, pubs en cafés met een heerlijk bord vol verse kreeft, krab of tarbot. Er is in de omgeving van alles te beleven – hoewel eten ook dan een belangrijke rol speelt. Duik in het vissers- en zeevaartverleden en vaar mee op een historische zeiltrawler, laat je inspireren door de dappere Grace Darling die met een klein roeibootje schipbreukelingen redde of ga lekker struinen in schattige vissersdorpjes. Ook wandelen over de ruige kliffen is een aanrader en meteen een geweldige manier om de eetlust op te wekken. Waar je ook neerstrijkt, van piepklein tentje op het strand tot exclusief restaurant in de haven, de kwaliteit en versheid zijn van het hoogste niveau. Lekker lunchen met een broodje kreeft, dineren met sliptongetjes en oesters bij de borrel – al dat heerlijks went ontzettend snel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.