Kunst en cultuur langs de Engelse kust

De Engelse kustregio’s hebben ontzettend veel te bieden wanneer het gaat om sprookjesachtige kastelen en vissersdorpjes of om walhalla’s voor vogelspotters en kilometers lange zandstranden. Daarnaast is er vanaf het meest noordelijke puntje van de Engelse kustlijn tot aan het uiterste zuiden, een ruime keus aan kunst en cultuur te vinden in verschillende creatieve vormen. Creativiteit in overvloed langs de Engelse kust.

Northumberland’s bron aan inspiratie

De aanwezigheid van idealistische landschappen, dromerige luchten en dramatische ruïnes maakt dat het niet wonderbaarlijk is dat Northumberland al eeuwenlang een paradijs is voor klassieke en hedendaagse kunstenaars. Een van Engelands beroemdste romantische kunstenaars is William Turner. Hij had de gewoonte om zijn hoed naar het noorden te kantelen en deed dit omdat Northumberland hem beroemd maakte. Dit was zijn manier om de inspirerende regio hiervoor te bedanken. Talloze films en tv-series zijn verder in Northumberland opgenomen. Alnwick Castle fungeerde als Zweinstein in de Harry Potter films en Colin Firth en Nicole Kidman speelden in The Railway Man op Holy Island en in Berwick-upon-Tweed. Daarnaast wordt Warkworth Castle in veel toneelstukken van Shakespeare genoemd.

 

 

Historisch Yorkshire

De geschiedenis van Yorkshire’s kustlijn is op z’n zachtst uitgedrukt turbulent en fascinerend. Yorkshire is ooit binnengevallen door de Romeinen, Angelsaksen, Vikingen en Noormannen. Naast de aanwezigheid van zorgvuldig bewaard gebleven kastelen en abdijen, huisvest Yorkshire ook enkele van ‘s werelds mooiste statige huizen zoals Scarborough Castle of het koninklijke Castle Howard.
Tegenwoordig biedt Yorkshire ook geweldige muziek en een scala aan (culturele) festivals. Een bekend festival is het Scarborough’s Jazz Festival.

Het beroemde oosten

Ga naar Suffolk voor origineel theater, dans, festivals en talloze galerijen en musea. Deze, met activiteiten bepakte, regio biedt mogelijkheden om meel te malen, te genieten van een vintage treinreis, het leren van Angelsaksische ambachten of je vaardigheden te testen als jockey!

Suffolk is de geboorteplaats van Benjamin Britten, een van ‘s werelds grootste componisten en de oprichter van Aldeburgh Music in de jaren ‘40 en het populaire Aldeburgh Festival. Gerenommeerde kunstenaars Thomas Gainsborough, John Constable, Alfred Munnings en Maggi Hambling zijn ook geboren in de regio waar hun nalatenschappen blijven voortleven in diverse musea.

Kunst van wereldklasse

Eastbourne en Brighton aan de zuidkust zijn perfect voor cultuurliefhebbers. Bezoek tentoonstellingen van wereldklasse in Eastbourne’s Towner Art Gallery of ga naar Brighton’s one-of-a-kind theaters, performing arts en producties. Mis daarbij ook de Brighton Museum & Art Gallery of Royal Pavilion niet.

 

 

Een ritje langs de zuidkust

Reis in stijl met de Dartmouth-stoomtrein die adembenemende uitzichten biedt langs de kustlijn van Devon en passeer het landgoed van de misdaadschrijfster Agatha Christie. Bewandel het South West Coastal Path om te ontdekken wat schrijvers, musici en ambachtslieden generaties lang inspireerde.

De mythische kustlijnen, glooiende heuvels en landelijke dorpen in Dorset hebben generaties schrijvers voortgebracht. Verdwaal in het leven van romanschrijfster Thomas Hardy en ontdek zijn leven vanuit zijn woonplaats in Higher Bockhampton, Dorchester naar zijn laatste rustplaats in de St. Michael’s Church in Stinsford. Mis daarbij ook zeker het Dorset County Museum in Dorchester niet.

Het creatieve zuidwesten

Torbay in Devon biedt een levendige kunstscène met unieke musea, theaters en creatieve festivals. Bezoek Torre Abbey, een 800 jaar oud museum dat in 2017 de ‘Visitor Attraction of the Year’ van de Engelse Rivièra heeft weten te bemachtigen.

Torbay beschikt ook over vier bekende bibliotheken in Torquay, Paignton, Churston en Brixham met een schat aan literatuur, tentoonstellingsprogramma’s en lokaal studiemateriaal. Zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.