Nieuwe editie Fiets en Wandelbeurs

De Fiets en Wandelbeurs komt er weer aan! Op 1, 2 en 3 maart 2019 vindt de 15e editie plaats in Jaarbeurs Utrecht. Een ticket voor de beurs geeft ook toegang tot E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux.

De hele Jaarbeurs staat dat weekend in het teken van fietsen en wandelen. De combinatie van de drie events leidt tot het grootste aanbod ter wereld op dit gebied. Tal van bestemmingen presenteren hun fiets- en wandelmogelijkheden. Van dorre vlaktes tot besneeuwde bergen: je reist op de beurs als het ware in één dag de wereld rond. Maar ook is er een compleet programma aan lezingen en presentaties en kun je naar hartenlust fietsen en e-bikes testen op diverse parcoursen.

 

 

Vernieuwd Pelgrims Paviljoen

Naar Santiago, Rome of… wellicht Trondheim? Pelgrimsreizen blijven populair en de tocht begint op het vernieuwde Pelgrims Paviljoen. Dit plein heeft een opener en speelse opzet gekregen. Meer dan ooit ademt het de sfeer van de pelgrimages. Ervaren reizigers praten je bij over hun ervaringen op de caminos. Natuurlijk vind je er ook het aanbod aan pelgrimsreizen en kun je er van simpele aardse zaken genieten als koffie en appeltaart.

 

 

Mountain Xperience

Wie het letterlijk hogerop zoekt, belandt bij Mountain Xperience. Een nieuwe loot aan de stam van de beurs, die zich richt op bergwandelaars en bergsporters, met een eigen programma en uitstraling. In het hart van de Xperience is een plein met workshops voor bergliefhebbers, powered by Bergen Magazine. Ook de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) verzorgt in een eigen tent workshops.

Hicle Family

Voor jonge gezinnen is er de Hicle Family Tour, die over de beurs slingert. Op de halteplaatsen langs de route is er steeds wat te doen of te beleven. Fiets je schilderij bij elkaar, bedwing de klimwand en los ondertussen een prijsvraag op. Wie de route aflegt en de goede antwoorden inlevert, maakt kans op een fraaie prijs. Kinderen en jongeren tot en met 15 jaar hebben bovendien gratis toegang tot de beurs, onder begeleiding van een volwassene.

France à vélo

Veel aandacht is er voor Frankrijk Fietsland. Prachtige routes liggen daar op je te wachten. La Véloscénie leidt je naar de magische Mont Saint-Michel, de ViaRhôna naar de Middellandse Zee en bij de Tour de Manche fiets je rondom Het Kanaal. Bezoek de grote Frankrijk-stands voor meer informatie. Bon voyage!

Lezingen

Het befaamde lezingenprogramma omvat in totaal zo’n 160 presentaties in drie dagen. Oriënteer je daarom vooraf en maak een keuze uit het ruime aanbod. Reis mee met ervaren fietsers en wandelaars naar alle windstreken en uithoeken op aarde. Speciale aandacht is er onder meer voor wandelen in het Midden-Oosten met onder meer de Lebanon Mountain Trail, Jordan Trail en Abrahamspad. Ook fietsreisicoon Frank van Rijn is weer present en vertelt over zijn reis door Marokko.

Infomarkten

Op internet is veel te vinden, maar de beste tips krijg je nog altijd in een persoonlijk gesprek met collega-fietsers en -wandelaars. Ze zitten voor je klaar op de infomarkten Fietsers informeren Fietsers, Wandelaars informeren Wandelaars, Bergwandelaars informeren Bergwandelaars en Kampeerders informeren Kampeerders.

E-bike Xperience & Bike MOTION Benelux

Het ontdekken stopt niet op de Fiets en Wandelbeurs. Het grote fietstestparcours slingert via de Fiets en Wandelbeurs naar E-bike Xperience, hét nationale e-bike test-event. Vrijwel alle belangrijke merken presenteren er hun nieuwste modellen. Een ticket geeft ook toegang tot Bike MOTION Benelux, het event voor de sportieve fietser, met een groot aanbod aan mountainbikes, racefietsen en accessoires.

Kortom: geniet, test en beleef!

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 1, 2 en 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook de hele vrijdag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is Het ultieme vakantiegevoel. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 4,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik voor kaartjes met korting

Comments are closed.