Fietsen en wandelen nog nooit zo populair geweest in Nederland

Misschien heb je het zelf meegemaakt of gehoord: de Fiets en Wandelbeurs beleefde in 2016 twee bijzondere edities. Op de nieuwe locatie in Nederland, Jaarbeurs Utrecht, ontvingen ze een recordaantal bezoekers (23.762).
recordeditie-fiets-wandelbeurs

En in Vlaanderen bereikte de Fiets en Wandelbeurs zelfs twee mijlpalen: een recordaantal bezoekers (14.712) én een recordaantal exposanten (428). We blikken graag even terug op vier mooie dagen.

Jaarbeurs Utrecht (20-21 februari 2016)

Overal volle gangpaden, exposanten die een spervuur aan vragen moeten beantwoorden en snel slinkende voorraden brochures en outdoorartikelen. Dat was het beeld van de eerste dag in Jaarbeurs Utrecht. Er was zaterdag echt sprake van topdrukte: niet alleen op de beursvloer, maar ook bij de garderobe, de catering en de lezingzalen. Om de stand van themaland Spanje stonden fiets- en wandelliefhebbers drie rijen dik. Al na enkele beursuren konden we vaststellen dat de verhuizing van Amsterdam naar Utrecht goed uitpakte. Ruim 13.000 mensen passeerden de kaartcontrole op die bruisende zaterdag!

 

ZIE OOK: Recordeditie voor de Fiets en Wandelbeurs 2016

 

Op zondag was het nog steeds druk, maar niet meer zo hectisch. Het gaf de 508 exposanten de mogelijkheid langer met bezoekers te praten. Ook was er nu gelegenheid voor een koffie- of eetpauze. Op beide dagen hadden bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs gratis toegang tot e-bike Xperience, en omgekeerd. Beide beurzen bleken elkaar prima aan te vullen. Vele duizenden staken in Hal 2 de onzichtbare grens tussen beide events over om een kijkje te nemen bij de buren. Dit betekent ook dat het bezoekersaantal van de Fiets en Wandelbeurs in werkelijkheid hoger ligt dan de al gemelde 23.762. Kopers van een e-bike Xperience-entreebewijs zijn namelijk niet in dit cijfer meegenomen. Het bezoekersaantal van beide beurzen tezamen bedraagt 26.612.

 

 

Antwerp Expo (27-28 februari 2016)

Een week na ‘Utrecht’ ging het fiets- en wandelfeest verder in Antwerp Expo. Hal 4 was dit jaar omgetoverd tot een prachtige fietshal, gemixt met bestemmingen. Nooit eerder was het aanbod op fietsgebied zo groot op de Vlaamse beurs. Bezoekers konden de trekking-, toer-, mountain- en e-bikes testen op maar liefst drie fietsparcoursen. En nog meer goed nieuws: qua aantal exposanten (428) passeerde de Fiets en Wandelbeurs de 400-grens, een mijlpaal in de nog jonge historie van dit evenement.

Beide dagen was het gezellig druk in Antwerp Expo. De Vakantiefietser vzw en Grote Routepaden vzw verzorgden weer een uitgebreid inhoudelijk programma. Exposanten waren ook dit jaar zeer tevreden over de kwaliteit van de bezoekers, die gericht vragen stelden en zeer geïnteresseerd waren in het aanbod. Als themaland stond Spanje volop in de belangstelling, evenals Wallonië, dat ‘Fietsjaar Wallonië 2016’ presenteerde. Ondanks het zonnige weer en de concurrentie van Omloop Het Nieuwsblad en de Nationale Wandeldag gaf de teller na twee dagen het recordaantal van 14.712 verkochte tickets aan. Een prachtig resultaat!

Het Fiets en Wandelbeursteam wil graag alle exposanten en vrijwilligers bedanken die beide succesvolle edities mogelijk hebben gemaakt!

 

ZIE OOK: Ontdek de nieuwste fietsrondjes

 

Op naar 2017

  • Nederland
    Jaarbeurs Utrecht is 11 en 12 februari 2017 opnieuw de locatie voor de Fiets en Wandelbeurs. Er zal dan weer samengewerkt worden met e-bike Xperience.
  • België
    Gent of Antwerp Expo? Er is nog geen definitieve keuze gemaakt. Wel kun je alvast twee weekends in je agenda markeren: 18-19 februari (Gent) en 25-26 februari (Antwerpen). Zeker is dat het een van de twee weekends wordt. Uiteraard: als er een besluit is genomen over data en locatie: je bent de eerste die het hoort.

Comments are closed.