Luc Verbeke wint Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel voor zijn reportage “Van tragedie tot trekpleister” in AutoWeek GTO magazine.

Luc Verbeke heeft met zijn artikel “Van tragedie tot trekpleister” in AutoWeek GTO magazine (nr 3 2018) de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel gewonnen. Directeur Dirk Mertens overhandigde de prijs op 12 februari in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Verbeke wijdde zijn reportage aan de eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

Een indrukwekkend verhaal over de tragedie die zich daar afspeelde en zijn tocht langs de vele musea, monumenten en bezienswaardigheden in het voormalige oorlogslandschap.

 

 

De reportage neemt je mee langs verschillende plekken waar je tastbare herinneringen vindt van WO1, maar vertelt ook vanuit historisch inzicht wat zich in dit stukje Vlaanderen afspeelde. De scherpzinnige observaties die Verbeke tijdens zijn reis deed worden prachtig verwoord en maakt dat de lezer geïnteresseerd raakt in zowel het oorlogsverhaal als de bezienswaardigheden in de streek. In een apart kader worden o.a. interessante musea getipt alsook adressen voor culinaire ervaringen, handige websites en zelfs de App autoroutes WO1. Kortom, een compleet verhaal dat het einde van de herdenking van de oorlog waardig afsluit en beslist de prijs voor beste reportage in 2018 verdient.

 

 

Genomineerden Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

De overige vijf genomineerden voor de toeristische persprijs waren:

Kim van Dam voor haar reportage “Op stad met een local – Oudenaarde” in ZIN magazine.
Rutger Pontzen voor zijn reportage “Het Africa Museum in Tervuren rekent af met zijn koloniale perspectief. Dat is niets te vroeg.” in De Volkskrant.

Imco Lanting voor zijn artikel “Een skyline van mijnschachten” in het Nederlands Dagblad.

Jessica de Korte voor de reportage “Het lome landschap van de Leiestreek” in FietsActief .

Paola van de Velde met haar artikel “De toevallige herontdekking van Michaelina Wautier. Mysterieuze grande dame van de Barok.” in De Telegraaf.
Naast de toeristische persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel werd ook de Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel uitgereikt.

Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

In de categorie Blog ontving Marleen Brekelmans, eigenaar van de blog Bijzonderplekje.nl de prijs voor de reeks diverse online publicaties op het platform in 2018. Zelf reisde ze naar de kust aan de hand van de nieuwe kustgids van time to momo. Ze ontdekte de charme van de badplaatsen Oostende en Nieuwpoort en fietste via Koksijde een route naar Veurne. Marleen vertelt vol enthousiasme over haar ervaring en deelt de leukste (culinaire) adressen onderweg, aangevuld met mooie foto’s.
De Persprijs is een blijk van waardering voor de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten die in samenwerking met Toerisme Vlaanderen & Brussel, in alle journalistieke vrijheid, tot stand komen.
Aan de persprijzen en de nominaties is – naast een officiële oorkonde – ook een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque verbonden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.