Zo ga je vaker op vakantie met een kleiner budget

We kijken massaal uit naar de volgende vakantie en willen het liefst nu al gaan plannen waar we dit jaar naartoe gaan. Onderzoek van Booking.com laat zien dat 60%* van de 25- tot 34-jarigen in 2019 meer van hun vrije tijd wil gebruiken om te reizen.

Booking.com

Booking.com

Heb jij zin om op vakantie te gaan maar laat je budget even geen grote uitgaven toe? Ga dan eens in het laagseizoen op vakantie! Niet alleen vallen de prijzen dan lager uit, je ontloopt ook de drukte en je ervaring van de plek is vaak authentieker dan in de drukke maanden. Volgens Booking.com zegt bijna driekwart van de Nederlandse reizigers (72%)* dat ze in 2019 in het laagseizoen naar een bestemming zouden gaan om massatoerisme in het hoogseizoen te vermijden.

Booking.com stelde een seizoenskalender op die jou helpt bij het uitzoeken van je vakanties in 2019. Laat het plannen beginnen!

Lente: 1 maart t/m 31 mei

Bali, Indonesië

Ga in april en mei al naar Bali, dan is het regenseizoen net klaar en is het hoogseizoen nog niet begonnen. Hoewel maart nog binnen het meteorologische regenseizoen valt, regent het al een stuk minder vaak en schommelt de temperatuur tussen 20 en 25 graden. Canggu, Seminyak en Ubud zijn allemaal 20%** goedkoper dan in de duurste maand van het jaar.

rijstvelden-bali

rijstvelden-bali

 

 

Hualien City, Taiwan

Het tussenseizoen begint in maart, dus dan is het vaak minder druk. Bovendien is het ook het eind van het populaire kersenbloesemseizoen (dat in Taiwan eerder plaatsvindt dan in Japan). Rond deze tijd zijn accommodaties 25% goedkoper dan in het hoogseizoen in juni.

 

 

Porto Vecchio, Corsica

Er zijn veel voordelen aan de lente wanneer je naar het autonome, Franse eiland Corsica gaat. Zo is het (met name aan de kust) rustiger, ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20 graden, en staan de bloemen van de maquis, een typisch Corsicaanse struik, volop in bloei. Daarnaast liggen de prijzen in maart tot wel 76% lager.

Zomer: 1 juni t/m 31 augustus

Sevilla, Spanje

De mix van Arabische en Spaanse invloeden, de indrukwekkende architectuur en de charmante smalle straatjes maken Sevilla uniek. Verblijven in ‘de stad van de flamenco’ is in augustus tot wel 45% goedkoper dan in de duurste maand, april. De temperaturen kunnen wel flink oplopen in de zomer, dus een zomervakantie in Sevilla is alleen weggelegd voor reizigers die goed tegen hoge temperaturen kunnen.

Plaza de Espana, Sevilla

Plaza de Espana in Sevilla

Herfst: 1 september t/m 30 november

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Vanwege het woestijnklimaat geldt voor Dubai dat de prijzen dalen wanneer de temperaturen stijgen. In september zijn de temperaturen alweer iets gedaald ten opzichte van het heetste punt van het jaar, maar liggen de prijzen nog steeds 55% lager dan in de koelere, en dus duurste maand januari.

Puerto Viejo, Costa Rica

Het noordoosten van Costa Rica heeft een tropisch regenwoudklimaat dat het hele jaar door zorgt voor een constante, tropische temperatuur tussen de 26 en 31 graden. Toch liggen de prijzen in november tot wel 45% lager. Mooie bijkomstigheid: de stranden en nationale parken zijn dan een stuk rustiger.

Winter: 1 december t/m 28 februari

Florence, Italië

De populairste (en duurste) maand om naar Florence te gaan is juni. Ga je in januari, dan betaal je al snel 30% minder voor je accommodatie dan in het hoogseizoen. In februari is het nóg goedkoper: vaak betaal je dan maar de helft van de prijs die je in het hoogseizoen zou betalen.

florence

Florence

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Riga, Letland

Sommige steden kun je misschien wel het best bezoeken in de winter. Riga, de officieuze geboorteplaats van de kerstboom, is zo’n bestemming. Het komt dan ook perfect uit dat de stad meer dan 40% goedkoper is in december en februari dan in augustus, de duurste maand van het jaar.

Sklandrausis uit Riga

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.