De SilvrettaRun 3000 is de leukste trailrun over verschillende afstanden in Oostenrijk

Op 19 en 20 juli vindt in de Oostenrijkse regio Paznaun-Ischgl de 8e editie van de SilvrettaRun 3000 plaats. De uitdagende trailrun voert de deelnemers dwars door het prachtige berglandschap en heeft verschillende parcoursen.

Silvretta Run. Foto: Bernard van Dierendonck

Marathonafstand en kortere runs

Naast de marathonafstand zijn er twee kortere runs van Ischgl tot Galtür. Voor kinderen heeft de SilvrettaRun drie verschillende loopafstanden.Deelnemers doen niet alleen mee voor hun eigen sportieve prestatie; per deelnemer gaat er € 5,- naar de internationale stichting ‘Wings for Life’, die onderzoek voor de behandeling van ruggenmergletsel financiert. De inschrijving voor de SilvrettaRun 3000 is inmiddels geopend, aanmelden kan op de www.silvrettarun3000.com. Het totale prijzengeld bedraagt € 12.000,-.

 

 

Tijdens de SilvrettaRun 3000 staan op zaterdag 20 juli drie verschillende routes op het programma. Wie de ultieme uitdaging zoekt, gaat voor de ‘Hard’-trail van 42,195 km, een pittig traject met 1.800 hoogtemeters tot de top van de Kronenjoch op bijna 3.000 m. De ‘Medium’- variant van 29,9 km overbrugt 1.482 hoogtemeters op het parcours via het Fimbadal tot de Ritzenjoch op 2.686 meter. Wie voor ‘Small’ kiest, loopt een route van 11,2 km en 360 hoogtemeters. Dit traject leidt via Mathon en Tschaffein naar Galtür.

 

Lees ook dit artikel: Vervoer in Oostenrijk

 

Silvretta Kids Run

Op vrijdag 19 juli starten de kleinste atleten om 17.00 uur in Galtür met hun SilvrettaRun 3000: de Silvretta Kids Run. Meelopen kan vanaf vier jaar en natuurlijk ligt er voor iedere deelnemer een medaille klaar bij de eindstreep. Afhankelijk van hun leeftijd lopen de jonge sporters de routes ‘Mini’ van 450 meter, ‘Midi’ met een afstand van 1 km of ‘Maxi’ met een lengte van 2 km.

Bauernmarkt Kappl, 13.7.2018

Wings for Life

Per deelnemer wordt € 5,- van het inschrijfgeld gedoneerd aan het goede doel Wings for Life. Deze internationale, non-profit stichting zet zich in voor dwarslaesie-onderzoek en behandelmogelijkheden. De organisatie financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.