Zo maakt deze familie de wereld een stukje mooier met pannenkoeken

Pannenkoeken. Ze zijn makkelijk en snel te maken, je kunt er eindeloos mee variëren en bijna iedereen vindt ze lekker. Sonja (35), Tim (39), Anique (9) en Yulan (4) uit Leeuwarden gaan ze bakken op een lange reis door Europa. Met producten uit de streek. Voor mensen die wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken of zij die het verschil maken in hun omgeving.

De wereld een stukje mooier maken

‘We willen de wereld een stukje mooier maken. Met elkaar leven in plaats van langs elkaar heen. Interesse in elkaar tonen en voor elkaar klaar staan. We gaan de pannenkoeken bakken voor mensen die het moeilijk hebben, denk aan eenzame ouderen, weeskinderen of vluchtelingen. Maar ook voor mensen die van betekenis zijn in hun omgeving. Bijvoorbeeld vrijwilligers die zich inzetten voor zwerfdieren of locals die zich hard maken voor het leefbaar en schoon houden van hun woonomgeving.

 

 

We vragen er, indien mogelijk, een overnachtingsplek, het draaien van een wasje of een avondmaaltijd voor terug. “Heitje voor een karweitje,” maar dan net even anders,’ vertelt Sonja Onclin. In de pannenkoeken verwerken ze ingrediënten uit de streek. Tim Oudkerk Pool:

‘Dat kunnen eieren zijn van een boer uit Portugal of een lekkere souvlaki uit Griekenland. Als het maar uit de streek komt.

Na onze reis willen we de gerechten en de verhalen over de mensen die we ontmoeten bundelen in een (digitaal) boek.’

 

 

Het gezin toert ruim een half jaar met een Volkswagenbusje door Europa. Portugal is het eerste land dat ze gaan bezoeken. ‘In Lissabon gaan we de eerste pannenkoekenactiviteit organiseren. Voor eenzame ouderen. Een oproepje op Facebook heeft meerdere adresjes opgeleverd, maar we hebben op Lissabon na nog niets vastgelegd. Geen verplichtingen. Go with the flow. We zijn benieuwd welke mensen uit Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Macedonië, Montenegro en Albanië trek hebben in een pannenkoek met een lokaal tintje,’ aldus Tim.

Tim, Sonja en hun twee kinderen vertrekken op 17 februari. Ze zijn te volgen op Instagram en Facebook.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.