Dit zijn de nieuwe hotels in Oman

Steeds meer toeristen weten de prachtige woestijnen, enorme bergketens en azuurblauwe zee van Oman te vinden. Het aantal reizigers dat vanuit Nederland naar Oman reist, is in de eerste drie kwartalen van 2018 met 4,6 procent gestegen ten opzichte van 2017. Oman verwelkomt graag meer toeristen en speelt in op de vraag door het aantal hotelkamers in het land de komende jaren flink uit te breiden.

Tot en met 2022 worden er zo’n 10 nieuwe hotels geopend in Al Seeb, Al Jissah en Ras Al Had. In totaal komen er ruim 2.000 hotelkamers bij. In februari 2019 opent het W Hotel in Muscat, met 289 kamers uitkijkend over de Golf van Oman. In 2018 openden twee nieuwe hotels hun deuren: in augustus opende het vijfsterren Fraser Suites Muscat en sinds november kunnen gasten terecht in het driesterren Sama Hotel in Jabal Al Akhdhar. Na een intensieve renovatie is het vijfsterren Al Bustan Palace van de prestigieuze hotelgroep Ritz-Carlton in oktober 2018 heropend.

 

 

W Hotel Muscat

Het gloednieuwe W Hotel Muscat ligt aan het Shatti Al Qurum strand. In de 279 luxe kamers en suites, die een spectaculair uitzicht bieden over het azuurblauwe water, komt het traditionele Oman samen met hedendaags design. Fijnproevers kunnen terecht in zeven restaurants, er zijn uitgebreide fitnessfaciliteiten en vanaf het dakterras met zwembad hebben gasten een schitterend uitzicht over de stad.

Fraser Suites Muscat

De hotels in het Sultanaat Oman staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Zo ook het nieuwe Fraser Suites in Muscat. Het vijfsterrenhotel biedt 120 luxe appartementen met hotelservice, een rooftop zwembad met prachtig uitzicht over de stad, een groot fitnesscentrum en een restaurant waar de Midden-Oosterse en Internationale keuken samenkomen. Door de ligging in het hart van het zakelijke district is het hotel ideaal voor zakenreizigers, maar ook vakantiegangers kunnen in dit hotel van de Omaanse gastvrijheid en luxe genieten.

 

 

Sama Hotel in Jabal Al Akhdhar

Op de top van de Jabal Akhdhar berg ligt het gloednieuwe Sama Hotel. Dit hotel met 60 elegant ingerichte kamers is alleen bereikbaar met een 4WD. Vanuit de kamers of chalets hebben gasten een prachtig uitzicht op de bergen en kloof. Er is een restaurant met open patio, een feestzaal en een buitenzwembad en jacuzzi aan de rand van de klif. ’s Avonds gaat de barbecue aan en in het restaurant hebben gasten keuze uit gerechten van over de hele wereld.

Al Bustan Palace, a Ritz-Carlton Hotel

Het prachtige, volledig vernieuwde paleis ligt tegen het Al Hajar-gebergte aan en biedt uitzicht op de Golf van Oman. Het vijfsterren resort ligt aan een privéstrand van een kilometer lang. Gasten komen geheel tot rust in de luxe Six Senses Spa en kunnen genieten van de Omaanse gastvrijheid in één van de drie restaurants. Kinderen kunnen terecht bij de Ritz Kids, een programma voor kinderen van alle leeftijden met allerlei leuke activiteiten, zoals een henna-workshop en strandvoetbal.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.