Geniet van de winter in Valle d’Aosta

Net over de grens met Zwitserland en Frankrijk ligt de kleinste Italiaanse provincie, Valle d’Aosta, op zo’n 950 kilometer van hier. De sneeuwzekerheid in Valle d’Aosta is groter dan gemiddeld in de Alpen, al is momenteel het hele Alpengebied bedekt met diepe sneeuw. De combinatie tusen Franse en Italiaanse cultuur en de ligging tussen de grootste alpenreuzen als Mont Blanc en Matterhorn/Cervinia garandeert wel een geheel eigen karakter.

Italiaans op z’n Frans

In Valle d’Aosta merk je het meteen: het is een mengcultuur tussen Frans en Italiaans. De meeste mensen hebben Italiaans als eerste taal maar spreken ook Frans. Deze vriendelijke flair is terug te vinden in het eten, de wijn en in de boetiekjes en winkeltjes. Ook het prijsniveau is sympathiek te noemen.

 

 

Off the beaten track in Valle d’Aosta

Skiën en snowboarden, natuurlijk zoveel je wil. Maar wat is er nog meer? Om ècht in contact te komen met de natuur zonder meteen over heel goede technische vaardigheden te hoeven beschikken, is bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeling ideaal. Natuurlijk is het zaak om op te blijven letten en de moeilijkheidsgraad niet te onderschatten in de verse sneeuw. Er zijn routes uitgezet in verschillende moeilijkheidsgraden. Het beste is om met een ervaren gids te werken zodat er onbekommerd genoten kan worden van de tocht.

 

 

Kinderactiviteiten volop in Valle d’Aosta

Natuurlijk vinden sommige wintersporters het helemaal geweldig om helemaal hardcore te gaan ijsklimmen of off-piste te gaan. Met de kinderen is het een ander verhaal: dat moet vooral fun zijn en in een veilige omgeving kennismaken met de winterpret: Familieskieën, Snow Fun Parks, Mini-snowmobiles, hondensleeën, er valt zoveel te ontdekken voor de kids!

Fakkeloptocht I Light Pila

Op zaterdag 2 februari vindt zoals elk jaar de grootste fakkeloptocht van Valle d’Aosta plaats. Pila wordt op dat moment meer dan een ski-oord: de optocht staat in het teken van de steun aan de strijd tegen borstkanker. Te voet, op ski’s, snowboard of sneeuwschoenen, volwassenen en kinderen, iedereen is welkom om zich aan te sluiten en de helling af te rennen, glijden of skiëen met een roze LED ‘fakkel’! Het is fun en vraagt op een positieve manier aandacht voor de Assocation Komen Italia die zich inzet voor dit goede doel.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.