Voor het eerst op wintersport? Hier moet je naartoe!

Ga je voor het eerst op skivakantie? Dan komen er veel nieuwe indrukken tegelijk op je af. Het begint al bij het boeken, want waar moet je naartoe als je niet al jaren met familie in hetzelfde wintersportdorp vertoeft? Waar moet je op letten? Welke voorzieningen zijn handig om in de buurt te hebben? En wat als het skiën of snowboarden toch niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht? Voor beginnende wintersporters is Innsbruck een waar paradijs vanwege de bereikbaarheid, de vele voorzieningen en talloze activiteiten. Daarover lees je hieronder meer.

Bereikbaarheid

Via snelwegen is Innsbruck goed te bereiken, maar voor wie op de dag van vertrek nog op de piste wil staan is vliegen de beste optie. Binnen 1 tot anderhalf uur vlieg je van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar het vliegveld van Innsbruck. Met taxi of bus sta je vervolgens in iets meer dan een kwartier middenin het bruisende centrum van de stad. Omdat er gratis pendelbussen naar de omliggende skigebieden gaan en er zelfs een gondel vanuit het centrum naar de pistes van de Nordkette vertrekt is een verblijf in de stad een prima optie voor de wintersport. Daar heb je een veel uitgebreider aanbod dan in de dorpen hoog in de bergen en alle gemakken van winkels, restaurants en voorzieningen om de hoek!

 

Lees ook dit artikel: Actief avontuur middenin Engeland

 

Les is more

De 9 skigebieden rondom Innsbruck vallen onder Olympia Ski World en zijn samen goed voor 260 km piste, variërend van groen tot gitzwart. Er zijn tal van ski- en snowboardscholen te vinden. Door te lessen haal je veel meer uit je (eerste) wintersportvakantie. Er zijn instructeurs te vinden voor ieder niveau. Een paar uur les kan al een goede basis leggen voor een leven lang wintersportplezier. Ben je al wat verder gevorderd? Ook dan kan lessen leuk zijn! Leer nieuwe technieken, veilig off-piste skiën, ga mee op skitour of probeer het freestylen onder de knie te krijgen.

 

 

Alternatieve sneeuwpret

Wissel het boarden of skiën af met andere leuke sneeuwactiviteiten. Ga bijvoorbeeld sleeën, snow-biken, rodelen, langlaufen of ijsklimmen. Houd ook de agenda in de gaten, want Innsbruck is regelmatig gaststad voor de meest spectaculaire professionele wintersporttoernooien en evenementen.

Meer dan wintersport

Kies je voor de stad Innsbruck, dan heb je een diverse wintersportbestemming & citytrip in één! Ben je het skiën even beu of is het weer niet goed? Dan is er in de stad van alles te beleven. Laat je rondleiden door een lokale gids die je de verhalen en legendes achter de bekende en minder bekende hoogtepunten uit de stad kan vertellen. Zo komen de gebouwen en monumenten tot leven. Cultuur snuiven kan onder meer in het Tiroler Volkskunst Museum, Schloss Ambrass of het Swarovski Kristallwelten Museum. Kinderen ontdekken de Tiroler dieren in de Alpen Zoo, de hoogst gelegen dierentuin van Europa.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.