Bewonder de opening van de 20ste editie Art Rotterdam

Op woensdag 6 februari, om 14:00 uur, opent de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de 20ste editie van kunstbeurs Art Rotterdam. Plaats van handeling is de site-specifieke installatie die oorspronkelijk aan de Eekteweg in de buurt van Haarle (Overijssel) stond en die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Metrostation Van Nellefabriek.

Met dit grootschalige kunstwerk, pal voor haar eigen ingang, presenteert Art Rotterdam zich als een tegelijk realistische en ontregelende verteller. Want wat we zien, in een weilandachtig decor, is een min of meer exacte kopie van het metrostation Delfshaven. Het Metrostation is een kunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar Willem De Haan en wordt gepresenteerd door Art Space Milk uit Amsterdam.

 

 

Metrostation Van Nellefabriek

Willem de Haan (Apeldoorn, 1996) studeerde in Arnhem en Londen en werkt in Rotterdam. Voor zijn Metrostation (2018) gebruikte hij polystreen, hout, roestvrij staal, acrylverf, vernis, een fiets, stickers, licht en een nepcamera. De totale afmetingen zijn ca.1100 x 800 x 320 cm. Door zijn sculptuur oorspronkelijk in een weiland aan de Eekteweg te plaatsen, in een omgeving die een extreme leegte uitstraalt, creëerde hij een absurdistische situatie. Al na een dag of twee ging het Metrostation op reis. Afgelopen zomer stond het op telkens weer een andere Oost Nederlandse locatie die nauwelijks per openbaar vervoer bereikbaar is. Ter gelegenheid van de 20ste editie van Art Rotterdam komt de halte voor het eerst in de stad waar het ontwerp zijn herkomst vindt. Om niet op te gaan in de stedelijke omgeving staat het station in een decor dat de originele standplaats, de Eekteweg, in herinnering roept.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.