Ga naar de grote Frida Kahlo tentoonstelling in Drents Museum

In het voorjaar van 2021 presenteert het Drents Museum werk van een van de bekendste kunstenaars van de twintigste eeuw: Frida Kahlo (1907-1954). De meesterwerken van de Mexicaanse kunstenares zijn van maart tot en met juni 2021 in Assen te zien. De kern van de tentoonstelling bestaat uit werken uit de collectie Museo Dolores Olmedo uit Mexico City. Naast schilderijen zijn ook tekeningen en foto’s uit de Mexicaanse collectie te zien.

Frida Kahlo

Kahlo is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Door een ernstig busongeluk lijdt ze veel pijn en ondergaat door de jaren heen een groot aantal operaties. Wat haar telkens de kracht geeft om door te gaan is haar grote liefde voor de kunst, voor haar man de kunstenaar Diego Rivera en voor Mexico en zijn volkscultuur. Ze schildert zelfportretten die doorvlochten zijn met symboliek uit haar persoonlijke leven. De onstuimige relatie met Rivera en haar gebroken lichaam staan vaak centraal.

 

 

Wereldwijd icoon

Haar roerige leven, bijzondere levensstijl en indrukwekkende kunstwerken doen Frida Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon. Ze breekt alle taboes van haar tijd en groeit uit tot cultfiguur. Haar kunst en levensstijl inspireren muzikanten als Coldplay, Beyoncé en Amy Winehouse en mode-ontwerpers als Jean Paul Gaultier.

 

 

Sleutelstukken oeuvre Kahlo

Het Museo Dolores Olmedo heeft een van de grootste en belangrijkste verzamelingen met werk van Frida Kahlo ter wereld. De collectie is aangelegd door de Mexicaanse Dolores Olmedo (1908-2002) die vanaf 1955 op aanraden van haar vriend Diego Rivera werk van Kahlo en hemzelf ging verzamelen. De collectie bevat sleutelstukken binnen het oeuvre van Kahlo zoals Henry Ford Hospital (1932), The Broken Column (1944) en Self-Portrait with Small Monkey (1945). Deze topstukken zijn in het voorjaar van 2021 in het Drents Museum in Assen te bewonderen. Bij de tentoonstelling wordt een uitgebreid randprogramma ontwikkeld.

Langgekoesterde wens

De tentoonstelling over Frida Kahlo is met tentoonstellingen als De Sovjet Mythe (2012-2013), Kazimir Malevich (2014-2015) en The American Dream (2017-2018) de zesde in de serie Internationaal Realisme in het Drents Museum. Directeur Harry Tupan: ‘In het licht van onze pijler internationaal realisme hadden we al heel lang de wens om werk van Frida Kahlo naar Assen te halen. Dit is een droom die werkelijkheid wordt.’

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.