Dit is het jubileumcadeau van Vrienden aan het Bonnefantenmuseum

In 2020 viert het Bonnefanten het 25-jarig jubileum van het door de Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen markante museumgebouw. Vooruitlopend hierop verrasten de Vereniging van Vrienden van het Bonnefantenmuseum artistiek directeur Stijn Huijts met een jubileumcadeau ter waarde van € 30.000. De symbolische cheque die gisteravond werd overhandigd zal worden gebruikt voor de realisatie van een nieuwe publicatie over de collectie van het Bonnefanten.

Huijts is verheugd over dit waardevolle cadeau: “Onder de noemer Ooggetuigen willen we een onconventioneel boek maken. Geen standaard collectiecatalogus door eigen museumstaf, maar een publicatie die het perspectief van ons publiek inbrengt. Daarbij kan het zowel gaan om ‘ingewijden’ als om ‘leken’.

Doel is een kleurrijke publicatie waarin nu eens niet het museum zelf, maar de buitenwereld in al zijn diversiteit qua doelgroepen en stakeholders aan het woord is.

Een boek waarin zowel kunstwerken als mensen in beeld gebracht worden. Samen zullen ze als verhalenvertellers de diversiteit maar ook samenhang van de collectie van het museum voor het voetlicht brengen”.

 

 

Guido Beckers, voorzitter Vereniging van Vrienden van het Bonnefantenmuseum, en Maria Philippens, voorzitter aankoopcommissie Vrienden van het Bonnefantenmuseum, boden samen namens de Vrienden het jubileumgeschenk aan. Philippens gaf in een korte toelichting aan hoe blij de Vereniging is om deze uitzonderlijke bedrage van maar liefst €30.000 te kunnen realiseren. “De aankoopcommissie heeft drie jaar gespaard om op deze manier te kunnen participeren in een nieuwe publicatie over de Bonnefantencollectie. Zo bijzonder dat je als Vriend echt een bijdrage kunt leveren aan het museum en het cultureel erfgoed. En je krijgt er heel veel voor terug.”
Naar verwachting zal eind 2020 het nieuwe boek worden gelanceerd.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.