Dit is het feest van motorrijdend Nederland

Op Valentijnsdag gaan de harten van motorliefhebbers weer sneller kloppen: de deuren van de 35e editie van MOTORbeurs Utrecht gaan dan officieel open. Naast alle activiteiten zijn er, in zes immense hallen en op de buitenterreinen, bijna 300 exposanten aanwezig: importeurs, dealers met motorkleding, nieuwe en gebruikte motoren, aanbieders van accessoires, toeleveranciers, opleiders, motorhotels, verzekeringsmaatschappijen, belangenorganisaties, motorbladen, reisorganisaties, clubs en meer.

De lijst is lang en vooral zeer divers. Feit is dat ‘Utrecht’ al jaren de plek is waar alles in één beursbezoek tegelijkertijd te zien is. Daar komt dit jaar nog bij dat de motoren veel meer rijdend te zien en horen zijn, met als klap op de vuurpijl de mogelijkheid om er zèlf mee te rijden. MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van 14 tot en met 17 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Maar liefst 14 motor- en scootermerken pakken stevig uit in de importeurshal. Met Benelli, BMW Motorrad, Ducati, Harley-Davidson, Hyosung, Indian Motorcycles, Kymco, Mash, MV Agusta, NIU, NXT Motors, Royal Enfield, Yamaha en Zero is het een gevarieerde line-up. De twee grootste merken van Nederland komen niet alleen hun modellen tonen, maar organiseren ook mooie activiteiten.

 

 

Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad Nederland: “MOTORbeurs Utrecht is een belangrijk moment voor de branche, het betekent namelijk de start van het motorseizoen en voor ons merk is het de uitgelezen kans om te laten zien wat we voor 2019 in petto hebben. Daarnaast is het goed om als importeur dicht bij je klanten en je fans te willen staan en te zorgen dat je toegankelijk bent. We delen op de beurs onze passie voor het merk graag met de vele bezoekers en gaan er met veel nieuwe activiteiten een ongekend feest van maken.”

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland: “MOTORbeurs Utrecht is voor ons de uitgelezen manier om héél veel mensen op een overzichtelijke en plezierige manier kennis te laten maken met de complete line-up van Yamaha; nergens anders komen immers zoveel motorliefhebbers samen.”

 

 

De importeurshal kent ook primeurs. MotoMondo is de importeur van cultmerk Royal Enfield geworden en neemt de nieuwe 650-modellen mee en de komst van NXT Motors naar Nederland. Naast de vele exposanten is de laatste jaren meer beleving aan de beurs toegevoegd. Dit resulteert in 2019 in de grootste MOTORbeurs Utrecht ooit, met méér vierkante beursmeters en vooral méér activiteiten om zelf te beleven. Zo is er in hal 7 ruimte ontstaan voor andere initiatieven, zoals een overdekt testparcours van 4.000 m², waar bezoekers de nieuwe modellen rijdend kunnen ervaren. Daarnaast is er een gloednieuwe Yamaha Race Zone én een BMW GS Adventure Arena bij gekomen. Oftewel: minder motoren op de jiffy, meer motoren die rijden.

Het oplettend oog van motorminnend Nederland mist enkele grote namen onder de importeurs. De organisator van MOTORbeurs Utrecht (Jaarbeurs) betreurt dit uiteraard, maar beseft ook dat in de afgelopen 35 jaar importeurs altijd keuzes hebben moeten maken over de inzet van hun commerciële budgetten. Dit neemt niet weg dat bijna alle nieuwe modellen van de diverse merken wél te zien zijn op de stands van de diverse merkdealers.

Anne-Marie Vos, segmentmanager van MOTORbeurs Utrecht: “In de afgelopen edities kwamen er jaarlijks tussen de 90.000 en 100.000 motorfans naar Utrecht. Ze komen uit alle hoeken van het land naar Utrecht, niet alleen om de trends en ontwikkelingen in de motorbranche op te snuiven, maar vooral om samen hun motorseizoen af te trappen. Het ronkende motorhart van onze bezoekers is dan ook de drijvende kracht achter MOTORbeurs Utrecht.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.