Combineer bezoek aan Olympische Spelen 2020 Japan met een camperreis

Het lijkt nog ver weg maar sportliefhebbers zien er nu al reikhalzend naar uit: de Olympische Spelen in Tokio van 24 juli tot en met 9 augustus 2020 en de Paralympische Spelen van 25 augustus tot 6 september 2020. Supporters die niet achter het net willen vissen, moeten zich bijtijds oriënteren op vluchten, accommodaties en tickets.

Een praktische oplossing voor vervoer en verblijf ter plekke kan het huren van een camper zijn. “Omdat de 38 speel locaties verspreid over de stad Tokio liggen– en sommige buiten de stadsgrenzen – is het huren van een camper een ideale optie”, aldus camperreisorganisatie Travelhome directeur Perry van de Wiel. “Je bent niet alleen zeer mobiel maar je hebt altijd je hotelkamer bij de hand en opgeteld kom je dan zeker voordeliger uit dan het aanhouden van taxi’s en het boeken van dure hotelkamers in deze periode.” Ook vluchten naar Japan kunnen bij Travelhome geboekt worden. Campers voor het Japan zomerseizoen 2020 kunnen geboekt worden vanaf heden. Nadere informatie over camperhuur in Japan, prijzen en routesuggesties op www.travelhome.nl.

 

 

Huis op wielen

Ophaallocatie van de campers is Funabashi City op 50km van Tokio, de huurcamper is een Toyota Camroad C-16, automaat, met een lengte van 5 meter, bijna 3 meter hoog en biedt plaats aan maximaal 2 volwassen personen en 2 kinderen. Engelstalige GPS is aanwezig. Vanzelfsprekend zijn de Spelen een mooie aanleiding om voorafgaand of erna toeristisch Japan te ontdekken. Indrukwekkende landschappen, talrijke nationale parken, intrigerende cultuur, imponerende steden en een tongstrelende keuken vormen de basis voor een unieke camperervaring. Travelhome boekt desgewenst ook de vluchten en hotelovernachtingen voor Japan.

 

 

Groot campingaanbod

Japan wordt niet snel geassocieerd met campings maar het land telt er momenteel zo’n 3000, waarvan 1290 zogeheten autocampings waar je met eigen tent, auto of camper welkom bent. Prijzen variëren tussen 1000 en 6000 yen (8,50 – 50 euro). Campings in Tokio zijn Wakasu Kaihin-Koen Camp-jo en Ina Camping Village. Een selectie van campings vindt men via https://www.jnto.go.jp/eng/location/rtg/pdf/pg-804.pdf. Tijdsverschil in de zomer is 7 uur later. Het land is 9 maal zo groot als Nederland.

Het is de tweede keer dat Tokio gastheer is van de Olympische Spelen, de eerste keer was in 1964.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.