5 dingen die je niet verwacht in de sneeuw

De winter is in volle gang en er wordt nog veel meer poeder verwacht. In veel landen komt de sneeuw in bakken uit de hemel. Dat betekent niet alleen maar hinder, maar ook veel sneeuwpret. Al skiënd of boardend de piste af, vergapend aan een indrukwekkend wit landschap. Witte bergtoppen, besneeuwde bossen en skiliften die op volle toeren draaien, het zijn bekende taferelen in de wintersportgebieden. In het Franse Savoie Mont Blanc kom je echter een aantal opmerkelijke zaken tegen op en rondom de pistes, die wenkbrauwen doen fronzen. Vijf ‘winterzaken’ die je niet verwacht in de sneeuw.

1. ‘Museumbezoek’ tijdens de afdaling

In de skigebieden van Savoie Mont Blanc zijn ook dit jaar weer indrukwekkende kunstwerken langs de pistes te bewonderen. Tijdens de 10e editie van Art at the Summit worden onder andere in Courchevel en Valmorel kunstwerken tentoongesteld.

2. Spa-behandeling op de piste

Tijdens een daling van de piste doemt in de verte een stomend bad op. Ook een houten saunahuisje heeft zijn plaats op de berg gevonden. Tijdens het evenement Zen Ô Sybelles (2-5 februari) genieten wintersporters van spa-behandelingen óp de piste.

 

 

3. Podium in de sneeuw

Geen concertzaal of groen grasveld, maar podia in de sneeuw. In Port du Soleil gaat tijdens het Rock the Pistes Festival (17-23 maart) het spreekwoordelijke dak er af met internationale en Franse acts die de podia betreden.

4. Scheepscontainers in de bergen

In Avoriaz zullen wintersporters verrast worden door de tot verblijf omgebouwde scheepscontainers van ontwerper Ora Ito. Onder de naam ‘Flying Nest’ wil Accor Hotels bezoekers een bijzonder en onvergetelijk verblijf bieden in de sneeuw.

 

 

5. Foodtrucks

Skiën maakt hongerig en daarom zijn er genoeg restaurants te vinden op en rondom de piste. Maar voor diegene die geen tijd te verliezen heeft aan een uitgebreide lunch, skiet langs de Foodtruck van La Folie Douce voor een snelle hap.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.